12:19, čet, 25. Apr

FOTO: Bistriški gasilci pomagali ohromelemu sokrajanu





Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Bistrica ob Dravi so skupaj s Krajevno organizacijo Rdečega križa iz Ruš, včeraj, na zadnji dan leta 2020, pričarali nasmeh na obraz sokrajanu Dušanu Zajfridu, ki je v delovni nesreči ostal hrom od pasu navzdol.

Vir: PGD BIstrica ob Dravi

Čeprav je leto 2020 zaznamovala pandemija novega koronavirusa, smo lahko bili priča mnogim pozitivnim zgodbam, “ki so nam bodrile upanje na boljše čase,” pravijo v PGD Bistrica ob Dravi. Tako bo včerajšnji dan zagotovo ostal v lepem spominu družini Zajfrid in prostovoljnim gasilcem in gaislkam PGD Bistrica ob Dravi, saj so v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa iz Ruš gasilke in gasilci iz PGD Bistrica ob Dravi, “iz Nizozemske priskrbeli vsestransko uporaben električni skuter, ki bo našemu Dušanu pomagal na poti neodvisnosti pri vsakodnevnih opravilih,” so nam zaupali. “Še preden je na letošnjo pomlad prišlo obdobje polno negotovosti in neprijetnih trenutkov, je družino Zajfrid iz Bistrice ob Dravi doletela nesreča, kjer se je oče štirih otrok delovno ponesrečil ter ostal hrom od pasu navzdol. Lahko si samo predstavljamo, kako je ta dogodek usodno zaznamoval njihova življenja – še zlasti g. Dušana. Kljub vsemu smo ljudje dobrega srca stopili skupaj in pomagali našemu sokrajanu. V sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa iz Ruš smo gasilke in gasilci iz PGD Bistrica ob Dravi iz Nizozemske priskrbeli vsestransko uporaben električni skuter, ki bo našemu Dušanu pomagal na poti neodvisnosti pri vsakodnevnih opravilih” pravijo v PGD Bistrica ob Dravi.

“Tako smo na starega leta dan smeli domači gasilci povrniti del dobrote, ki smo je bili deležni skozi letošnje leto s strani lokalne skupnosti, ki nam je z različnimi prispevki in donacijami pomagal pri nemotenem delovanju ter pripravljenosti gasilske enote,” so dali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.