04:59, sre, 24. Apr

FOTO: Bronasta na olimpijskih igrah, zdaj pa se je oglasila iz UKC Maribor





Slovenska deskarka bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v izjavi za javnost sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Gloria Kotnik je padla na zadnji postaji svetovnega pokala v švicarskem Scuolu.

Triintridesetletna deskarka je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d’Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Ob odstopu na sobotni tekmi v Švici si je namreč poškodovala koleno in končala v bolnišnici. Po pregledu in opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji je jasno, da bo morala izpustiti vse tekme do svetovnega prvenstva.

Magnetna resonanca je pokazala poškodbo hrustanca v levem kolenu. Kot kaže je bil potreben tudi operativni poseg. Kotnikova se je namreč na Instagramu oglasila z zapisom: “Hvala vsem, ki ste poskrbeli zame oziroma moje koleno. Posebna zahvala dr. Vogrinu, ki se je hitro odzval na mojo situacijo in tudi opravil operativni poseg.” Označila je tudi lokacijo – UKC Maribor.

Poraja se vprašanje, če to pomeni konec njene kariere, saj je med označbami pod napisom objavila #notcomingback, torej – ne prihajam nazaj. Iz zveze sicer o njeni športni upokojitvi ne poročajo.

Kotnikova je sicer je v tej sezoni trikrat zasedla mesto med najboljšo deseterico. Ob zmagi v Cortini ji je to uspelo še s četrtim mestom na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi ter z osmim mestom na paralelnem slalomu v Winterbergu v Nemčiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gloria Kotnik (@gloriakotnik)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.