11:49, sob, 20. Apr

FOTO: Celovita obnova območja na cesti v Svečini





V letu 2018 so v Kungoti začeli z obnovo lokalne ceste – LC 195 101 Bubno-Svečina v dolžini 2,7 kilometra.

V letu 2020 bodo nadaljevali z investicijo skozi center Svečine do gradu v dolžini 780 metrov. V sklopu obnove ceste bodo uredili tudi pločnik, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter položili kanalizacijo za optično omrežje. Vrednost investicije je ocenjena na 500.000 evrov.

“Celovito bomo rešili to območje, do dela kjer je sedaj že nova cesta. Tako, da bo sedaj Svečina od križišča Bubno pa praktično do mejnega prehoda bo nova cesta in primerna infrastruktura, tako za domačine, kot turiste, ki prihajajo v naše kraj,” nam je razložila Tamara Šnofl, županja Kungote.

Z investicijo se bodo prijavili na razpis-povabilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v skladu s 23. členom ZFO-1, kjer planirajo nepovratno sofinanciranje v znesku 188.355 evrov in povratno financiranje s strani MGRT v znesku 94.177 evrov.

Županja si želi predvsem strpnosti, saj so v času trajanja del predvidene tudi zapore cest, v večjem delu le delne, možne bodo tudi popolne zapore. Vse sveže informacije bodo na volji na občinski spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.