07:45, pet, 19. Apr

FOTO: Čemu igrala, ki stojijo na Glavnem trgu?





V zadnjih dneh smo opazili, da na Glavnem trgu postavljajo vrtiljake. Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, kjer so pojasnili, da gre za snemanje reklame.

“Mestna občina Maribor je podjetju Bas Production, Kamniška ul. 49, Ljubljana (zavezanec) za snemanje promocijskega televizijskega oglasa Magic Christmas izdala soglasje za rabo javne površine – Glavnega trga za 22. in 23. 10. 2021 (ter priprava od 19. 10. dalje in pospravljanje 24. 10. 2021),” so zapisali na MO Maribor.

Poudarili so, da je zavezanec dolžan zagotoviti snemanje tako, da ne bodo onemogočeni peš, dostavni in interventni promet, da bo zagotovljena dovozna (požarna) pot v širini najmanj treh metrov, da ne bo nič postavljeno bližje kot tri metre od Kužnega znamenja in da ne bo ovirano obratovanje gostinskih vrtov na trgu. Po končanem snemanju mora zagotoviti vzpostavitev prvotnega stanja.

In koliko so odšteli za najem?

V skladu z Odlokom o rabi javnih površin je zavezanec Mestni občini Maribor dolžan plačati nadomestilo v znesku 1600 evrov + DDV.

Nekatere ceste popolnoma zaprte

Istemu zavezancu so izdali tudi dovoljenje za popolno zaporo Glavnega mostu za 23. 10. 2021 od 8. do 21 ure in Ulice kneza Koclja od krožišča pri Narodnem domu do Titovega mostu ter Partizanske ceste od Titove ceste do Trga svobode za 22. 10. 2021 od 8. do 21. ure.

“V času zapore Glavnega mostu bodo imele vse avtobusne linije, ki sicer vodijo preko Glavnega trga, obvoz preko Titovega mostu; po končanem snemanju je dolžan zavezanec vzpostaviti prvotno stanje,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.