03:22, sre, 3. Jul

FOTO: Craft Gin Festival GINola v Pivoli





V soboto, 18. maja je na Pohorski tržnici pri botaničnem vrtu v Pivoli craft gin festival GINola, ki je privabil številne ljubitelje gina.

Dogodek je združil priznane slovenske mikro destilarje, ki so se ponašali s številnimi mednarodnimi priznanji, ter obiskovalcem ponudil izjemno izkušnjo.

Festival je ponujal pestro paleto ginov – od klasičnih do najnovejših trendov na sceni. Na stojnicah so obiskovalci lahko okušali vrhunske craft gine, ki so jih z ljubeznijo in strastjo ustvarili slovenski destilarji.

Poleg degustacij so organizatorji pripravili tudi številne zanimive delavnice

Obiskovalci so lahko spoznali različne okuse ginov in gin tonikov ter se udeležili delavnic o začimbah in zeliščih, ki se uporabljajo pri destilaciji gina in pripravi gin tonika. Udeleženci so se lahko naučili, kako doma pripraviti tonik in kako mešati koktejle, kar je bilo nadvse poučno in zabavno.

Med vrhunce festivala sta sodili dve tekmovanji

V tekmovanju “Amaterski prvak v mešanju gin tonika” so izmed obiskovalcev izbrali nekaj tekmovalcev, ki so pokazali svoje spretnosti v mešanju gin tonika. Strokovna komisija je ocenila njihove stvaritve. Tekmovanje “BlindTasting” je preizkušalo čute tekmovalcev, ki so morali s prevezo na očeh prepoznati čim več začimb in zelišč, ki se uporabljajo pri destilaciji ginov ali pripravi gin tonikov. Tekmovanje je bilo zelo predvsem zabavno, najboljši tekmovalci pa so bili nagrajeni.

GINola festival je bil pravi praznik za ljubitelje gina in kulinarike, ki so uživali v vrhunskih degustacijah, izobraževalnih delavnicah in zabavnih tekmovanjih. Dogodek je prinesel edinstveno festivalsko izkušnjo in navdušil vse, ki so ga obiskali.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.