03:25, sre, 3. Jul

FOTO: Čudovit večer opernih arij v mariborskem parku, zbralo se je več tisoč ljudi





mariborskem Mestnem parku se je sinoči odvila Operna noč, ki vsako leto pritegne k poslušanju na prostem več tisoč ljubiteljic in ljubiteljev klasične glasbe, nič drugače ni bilo niti letos.

Simfonični orkester SNG Maribor s solistoma in zborom bo pod taktirko Simona Krečiča izvedel raznolik program, ki vključuje tudi melodije iz priljubljenih oper in operet.

Simfonični orkester SNG Maribor, solista Darija Auguštan in Domen Križaj ter Zbor Opere SNG Maribor so pod taktirko dirigenta in umetniškega direktorja Simona Krečiča pripravili več glasbenih presenečenj, med katerimi so odzvanjale znane melodije iz oper in operet, kot so Prodana nevesta, Rusalka, Seviljski brivec, Venera v svili, Tosca, Čarobna piščal in Lucia di Lammermoor.

Na promenadi in vse okoli se je tako sinoči pričakovano zbralo več tisoč ljudi, ki je uživalo v Operni noči, ki je skozi leta postala že tradicija, Mariborčani pa kar nestrpno čakajo na tovrsten dogodek.

Operna noč, je letos potekala deveto leto, nastaja pa v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor, Narodnega doma Maribor, Društva EZL EK in mariborskega zavoda za turizem pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.