FOTO: Destrniško društvo upokojencev dobilo v brezplačen najem objekt za športne dejavnosti

Občina Destrnik in Društvo upokojencev Sveti Urban – Destrnik sta podpisala pogodbo o dvajsetletnem brezplačnem najemu objekta za športne dejavnosti društva. V objektu bo delovalo izključno to društvo.

Objekt, ki so ga destrniškem društvu predali v brezplačen najem.

Po zapletih in pojasnjevanju o lastništvu objekta, v katerega so vlagali tako občina kot društvo upokojencev še v mandatu prejšnjega župana, so se člani društva odločili, da sprejmejo ponudbo sedanjega župana Franca Pukšiča in Občine Destrnik ter podpišejo pogodbo o dvajsetletnemu brezplačnemu najemu objekta, v katerem bodo imeli svoje aktivnosti.

Franc Pukšič in Feliks Majerič iz DU Sveti Urban – Destrnik

V objekt že do sedaj vložili veliko dela, truda in materiala

Feliks Majerič iz Društva upokojencev Sveti Urban – Destrnik je povedal, da so že pred leti izdatno pomagali pri gradnji objekta, saj so želeli v svoje vrste vnesti tudi nekaj športnega duha, v objektu pa bi imeli prav športne aktivnosti za svoje člane. Od pikada, kegljanja in drugih. Ogromno truda in materiala so vložili v to. Vse to se je dogajalo v mandatu prejšnjega župana.

Društvo upokojencev že ima v prostorih nekaj svojih rekvizitov, tudi kegljišče na vrvico.

Zaradi lastništva objekta se je nato zapletlo, saj je objekt na občinskem zemljišču. A zdaj se po vseh razprtijah kristalizirajo zadeve. Društvo upokojencev Sveti Urban – Destrnik namreč ne more biti lastnik objekta, so se pa z Občino Destrnik dogovorili za brezplačen najem celotne zgradbe za dobo 20 let.

Zdaj so podpisali pogodbo za brezplačen najem objekta za dvajset let, s tem se je strinjalo 21 članov od 21, torej soglasno vsi.

S podpisom pogodbe zadovoljen tudi župan

Zadovoljen, da so se upokojenci tako odločili, je tudi destrniški župan Franc Pukšič, kot pravi, tudi zaradi tega, ker so v izgradnjo objekta vlagali. Zakonsko jim občina ne more prepustiti v last objekta, po letu n pol urejanja pa je od petka, 21. maja 2021, po podpisu pogodbe objekt v njihovem najemu in to izključno v njihovem, ne glede na vse govorice, ki so se pojavljale v zadnjem času.

Upokojenci imeli brezplačne prostore že v nekdanji občinski stavbi

Sicer pa župan že vseskozi podpira upokojence, ki so imeli svoje prostore nekoč tudi v nekdanji občinski stavbi, zdaj pa upa, da bodo po dvajsetih letih dobili naprej prav tako ugodno ponudbo za najem, npr. 90-odstotno znižanje najemnine.

Zdaj je na vrsti urejanje prostora, kjer se bodo družili in rekreirali.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV