21:57, pet, 19. Apr

FOTO: Do konca leta bodo na železnici v Račah uredili nov podhod s stopnišči in dvigali





Na železnici v Račah lahko te dni opazimo delovne stroje, ki so v polnem pogonu. Na direkciji za železnice RS smo preverili kaj se dela.

Na Direkciji RS za infrastrukturo, konkretneje na sektorju za železnice, so nam pojasnili: “Prenova železniške postaje Rače bo zajemala ureditev tirne infrastrukture ter gradnjo dveh bočnih peronov s pripadajočimi nadstreški in opremo za potnike.”

Kaj vse bodo uredili? 

Predvidena je tudi gradnja novega podhoda s stopnišči in dvigali, ki bo omogočal potnikom varnejši in lažji dostop na peronsko infrastrukturo. Načrtujejo tudi ureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih (SVTK) naprav ter vozne mreže. V sklopu projekta bo izvedena tudi ureditev parkirišča z dostopnimi potmi.

V času del bo na določenih delih omejeno gibanje

V času gradbenih del na železniški postaji bo na določenih delih postaje omejeno gibanje, vendar bo kljub temu poskrbljeno za nemoten varen prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom, še za Lokalec.si pojasnijo na Direkciji RS za infrastrukturo.

Rok za izvedbo del je do konca letošnjega leta

Za naš medij na DRSI še pojasnijo, da je bil izvajalec uveden v delo v mesecu februarju 2023: “Skladno z razpisno dokumentacijo je rok izvedbe del 10 mesecev od uvedbe v delo. Ocenjena vrednost investicije je 4,69 milijona evrov. Zagotovljeno je tudi EU sofinanciranje iz Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) v višini 2,32 milijona evrov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.