16:34, pet, 29. Mar

FOTO: Dober dan soseda – 4. kmečke igre





V Selnici ob Dravi, na igrišču ob osnovni šoli, so se danes odvijale 4. kmečke igre. Tekmovalo je šest ekip, zmago so slavile žene in dekleta iz Kamnice.

Zdaj že tradicionalne kmečke igre nastajajo z namenom povezovanja ljudi in obujanja starih običajev ter kmečkih opravil. »Letos sta se nam pridružili še dve ekipi, skupaj jih tekmuje šest,« je dejala organizatorka Danica Rakovič iz Društva podeželskih žena in deklet.

4. kmečke igre Selnica

Letos so sodelovala društva iz Kamnice, Podvelke, Lovrenca na Pohorju in od drugod.

Tekmovalke so se morale preizkusiti v petih igrah, med drugim so morale pripraviti semena za setev koruze, saditi fižol, prenašati krompir in izdelati ptičje strašilo.

Članica komisije Valentina Repolusk je dodala: »Borba je bila napete, ekipe so zelo konkurenčne. Ocenjevali smo hitrost, natančnost in tudi iznajdljivost.«

4. kmečke igre Selnica

Medtem ko je komisija preštevala točke, so se tekmovalke v kolegialnem duhu družile. Na koncu so zmagale članice ekipe Izobraževalnega društva žena Kamnica. »Tekma je bila napeta, ampak igre so bile zelo zanimive – vsa čast organizatorjem. Zmage smo izredno vesele, tega smo si zelo želele,« so po razglasitvi povedale zmagovalke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.