02:48, pet, 29. Mar

FOTO: Dobrodelni Mariborčan pomagal CSD





Rok Černic, Beba Ščap ter študentje iz Kluba mariborskih študentov (KMŠ), so se danes v Lidlu podali v nakup hrane in jo namenili Centru za socialno delo.

rok cernic, humanitarnost, scd (22)

Rok Černic, naj prostovoljec in mlad Mariborčan, ki ga plemeniti sama dobrodelnost, je v prejšnjem mesecu z zbiranjem dresov zbral kar 2880 evrov. Pri projektu je Roku pomagala tudi znana Mariborčanka Beba Ščap, ter KMŠ. Danes so tako skupaj izpeljali prvo polovico projekta, nakupovanje hrane, namenjene Centru za socialno delo. Na voljo so imeli 1740 evrov,  od tega 1440 evrov od zbranega denarja ter 300 evrov, ki jih je prispeval Lidl Slovenija. “Lidl Slovenija si prizadeva za ustvarjanje boljšega sveta, zato smo Roku z veseljem donirali bon v vrednosti 300 evrov,” dodaja vodja trgovine Maja Klauzner.

 Napolnili so več kot 15 vozičkov, med dobrinami so bile testenine, moka, kava, kakav, konzervirana hrana, toaletni  papir ter higienski pripomočki. Nakup so s pomočjo podjetja ALBO.LS, takoj po koncu nakupovanja dostavili Centru za socialno delo, ta pa je nemudoma dostavil to ljudem, ki nujno potrebujejo pomoč.

Rok pa nam je danes zaupal, da je z mislimi že pri novi, še večji dražbi, kot je bila ta. Slednjo lahko pričakujemo že letos jeseni, trajala pa bo najverjetneje do konca leta.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.