10:24, pet, 29. Mar

FOTO: Državno srečanje otroških folklornih skupin letos v Majšperku





Danes se je v Majšperku odvijalo Državno srečanje otroških folklornih skupin, Ringaraja.

Prireditev se je odvijala v Kulturno poslovnem centru Majšperk. Nastopilo je 8 najboljših skupin iz cele države. Tjaša Ferenc Trampuš, producentka za folklorno dejavnost iz JSKD, je povedala, da se je letos na območnih tekmovanjih predstavilo 187 skupin, od tega jih je 44 napredovalo na regijska tekmovanja, nato pa najboljših 8 na državno srečanje. Najmlajši folklorniki so bili iz Otroške FS OŠ Janka Glazerja in vrtca Ruše.

Med drugim so nastopili tudi OFS Kres, Novo Mesto, FS Škrjančki, OŠ Sveti Tomaž, Starejša FS Društva za kulturno vzgojo Krog, Starejša OFS Dobrepolje, Starejša OFS Podkuca KD Dobrava Naklo, Starejša OFS Šleka Pac OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski dol ter Mladinska FS KUD Študent Maribor.

Vodje skupin so nam povedale, da se otroci skozi folkloro naučijo veliko o naši kulturni dediščini. Folklora je pravzaprav neke vrste šport, kjer se otroci gibajo in plešejo, pojejo in se družijo. Tudi otroci sami to počnejo z veseljem. Otroške skupine so se izvrstno odrezale, tudi bučnega aplavza iz polne dvorane ni primanjkovalo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.