08:22, čet, 18. Apr

FOTO: Ekološka katastrofa večje razsežnosti v gozdu na območju Pivole





Včeraj pozno popoldan so bili na Občini Hoče-Slivnica obveščeni, da je nekdo na območju Pivole nad Botaničnim vrtom, odložil večje količine odpadnega oz. grezničnega blata, in to kar v potok. Nemudoma so zato aktivirali policijo, civilno zaščito, upravljalca potokov, njihovega koncesionarja.

“Danes zjutraj smo se vse ekipe zbrale na terenu, kjer je bilo dodatno ugotovljeno, da je v območje potoka, na treh različnih lokacijah, odloženo suho kontaminirano blato iz čistilne naprave, zaradi česar je prišlo do večje ekološke katastrofe, saj obstaja velika verjetnost, da bo prišlo, ne samo do onesnaženja okolja, temveč tudi do onesnaženja naših vodnih zajetij,” je sporočil župan Marko Soršak.

Ker gre v predmetni zadevi za nedopustno ravnanje župan vse, ki bi morebiti karkoli vedeli ali videli storilca, da jih o tem obvestite: “V kolikor imate morda stanovalci ob Hočki cesti ali Pivolski cesti podaljšano oko (kamero) vas prosimo, če lahko opravite pregled. Obvestilo nam lahko pošljete tudi anonimno na telefon 02/616 53 20 ali na naslov obcina@hoce-slivnica. Morebitne informacije lahko sporočite tudi preko telefonske številke na policijo 113. Lahko tudi meni osebno ali nam vržete sporočilo (anonimno) v nabiralnik.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.