16:53, čet, 25. Apr

FOTO: Filip Flisar predstavlja svojo Pohorsko šunko





Mariborčan je leta 2015 v Kreischbergu postal svetovni prvak v smučarskem krosu. Zmago je slavil po tem, ko je tekmece prehitel tik pred ciljem, z odlično vožnjo čez grbine. Anji Hlača Ferjančič je takrat v izjavi za Val 202 povedal, da gre zasluga njegovim močnim nogam: Pohorske šunke so zašpanale na kuclih in to je to, ne.

Danes Filip seveda ne prodaja svojih nog, je pa po koncu kariere vrhunskega športnika pokazal, da ima rad tudi vrhunsko hrano. Med drugim v svoji kuharski oddaji. A ni se ustavil pri tem, te dni namreč na svet spravlja še svojo šunko. Jasno, tudi vrhunsko. Ime blagovne znamke se mu je pri tem ponujalo kar samo.

Pohorska šunka

Originalna Pohorska šunka bo na voljo v dveh velikostih – 1,25 kg in 2,5 kg, premierno pa jo bo Filip ponudil v nedeljo 26. marca v vinoteki Deliz na mariborski tržnici. Rezati začne ob 8. uri zjutraj. Z redno prodajo začne dan kasneje.

Originalna Pohorska šunka je drugačna, ker uporabljamo le značilne pohorske začimbe – jerebiko, brin in brusnice, ki ji dajo karakter sadne svežine in pohorskega temperamenta ter tvorijo zaključeno celoto balansiranih okusov. Razsoljujemo jo ročno brez injiciranja, prekajujemo pa blago in na naraven način, izključno s pohorskimi bukovimi drvmi,” o svoji šunki ponosno razlaga Flisar.

Za začetek se bo šunka prodajala v mariborski vinoteki Deliz, pa v kmetijski zadrugi Rače ter v mesnicah Rovtar v Kopru in Ajdovščni. Po celi Sloveniji jo bodo že v začetku dostavljali preko Gajbica.si.

Vse o originalni Pohorski šunki izveste na spletni strani, svoj dom pa je že našla tudi na omrežjih Facebook, Instagram in Youtube.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.