15:46, sre, 26. Jun

FOTO: Gala plesni večer prava paša za oči





Gala plesni večer Univerze Alma Mater Europaea – Akademije za ples na Kongresnem trgu v Ljubljani je bil prava paša za oči. Plesalci in glasbeni gostje so s svojimi duhovitimi, muzikalično raznolikimi in energetsko nabitimi koreografijami navdušili občinstvo. Koreografije, ki so nastale skozi študijsko leto, so se oblikovale v čudovit kolaž ustvarjalne sile različnih generacij in umetniških področij.

Ba odru so se študentkam in študentom pridružili tudi izjemni glasbeni gostje: Kristijan Korat na klavirju, Maša Tiselj kot igralka v muzikalu in Gašper Oblak kot igralec v muzikalu, ki so s svojim nastopom dodatno obogatili večer.

VIR: Univerza Alma Mater Europaea

“Gibanje se dotika toliko tehnike kot tudi magije, toliko discipline kot intuicije in še več, toliko vsebine kot oblike”, je rek Pina Mlakarja, ki mu skozi predano in trdo delo vsako leto znova sledimo tako študenti kot predavatelji,” poudarila doc. Rosana Hribar, vodja Katedre za sodobni ples na Alma Mater Europaea – Akademiji za ples.

Univerza Alma Mater Europaea – Akademija za ples postaja vodilna umetniška akademija v regiji in zagotavlja vrhunsko znanje na področju plesa, pedagogike in ustvarjalno koreografskega procesa.

Letošnja edicija Gala plesnega večera je bila podnaslovljena ‘Zakaj ne moremo vsega povedati z besedo?’ Beseda je po večini nedvoumna, enoznačna, telo pa je prostor paradoksa, dvojnosti in bivanja. Kot glavna tendenca mora, kot pravi Pino, izvirati iz tipanja: “Kako lastno gibno impulzivnost oblikovati v dojemljivo obstojno zanimivost.”

VIR: Univerza Alma Mater Europaea

Ob zaključku večera so bile najboljšim študentom podeljene posebne pohvale. Pospremljene so bile z besedami: “Vaš trud, vztrajnost in ljubezen do plesa se zrcalijo v vsaki vaši predstavi, vsakem gibu in vsakem trenutku na odru. Ste navdih za vse nas, ki smo priča vašemu razvoju in napredku. Ples je umetnost, ki zahteva več kot le tehnično znanje – zahteva srce, dušo in neizmerno predanost. In vi ste to dokazali znova in znova.”

VIR: Univerza Alma Mater Europaea

Sodelujoči predavatelji:

Lucija Velkavrh, Matevž Česen, Anja Möderndorfer, Jadran Živkovič, Tamara Divjak, Maša Kagao Knez, Petra Gabor, Milan Ujvari, Alexandra Madsen, Stefaniya Georgieva, Igor Kirov, Lucija Romanova, Rosana Hribar

Študenti Univerze Alma Mater Europaea – Akademije za ples:

Tatiana Filipenko, Sofija Kozarić, Neža Kogoj, Anastasia Svirko, Ema Klara Demšar, Lija Mozetič, Jelena Radoičić, Margarita Šunjić, Paskal Vertačnik-Verbovšek, Rea Vogrin, Saša Štrukelj, Irina Anatonijevič, Milda Keršulytė, Nena Klinkon, Daša Resnik, Jana Bungurova in Zarja Ferlinc.

Koordinatorki programa: Rosana Hribar in Lucija Velkavrh
Svetlobno oblikovanje: Danilo Pečar
Tehnična pomoč: Andraž Zavodnik

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.