17:57, čet, 18. Apr

FOTO: Gasilci PGD Destrnik po 28 letih dobijo novo vozilo





Včeraj so v Destrniku podpisali pogodbo o nabavi gasilskega vozila GVC 16/25 za PGD Destrnik. Vozilo bo izdelalo in društvu dostavilo podjetje Webo. Stroške investicije pa si bosta razdelila PGD Destrnik in Občina Destrnik. Gasilci tako po več letih dobijo novo, kombinirano vozilo, primerno za njihove intervencije.

Potrebe po novem kombiniranem gasilskem vozilu so v PGD Destrnik že precejšnje, saj ima staro vozilo že 28 let, je izpostavil predsednik PGD Destrnik Danijel Murko.

Dosedanja praksa njihovega dela tudi kaže, kakšno vozilo pravzaprav potrebujejo.

Podjetje Webo, ki opremlja in izdeluje gasilska vozila za gasilce po Sloveniji in tudi po svetu, bo izdelalo vozilo za PGD Destrnik. To vozilo bo podaljšano, imelo bo večjo kabino za posadko in opremo za reševanje tudi v tehničnih intervencijah, je opisal direktor podjetja Webo Maribor Uroš Predikaka. Integrirano pa ima tudi cisterno. Vrednost vozila je 280 tisoč evrov. Kot pravi direktor Predikaka, so glede na lokalne potrebe lahko vozila tudi enkrat dražja.

Da bodo gasilci dobili novo vozilo, pa je zadovoljen tudi župan Destrnika Franc Pukšič.

Plačilo vozila si bosta razdelila društvo in občina, župan upa, da bodo dobili nekaj denarja tudi od ministrstva.

Prepričan je, da jim bo uspelo in da bodo gasilci iz PGD Destrnik kmalu imeli novo vozilo. Ne nazadnje lahko domačini del svoje dohodnine brez lastnega denarnega vložka namenijo preko e-donacije direktno svojemu domačemu gasilskemu društvu.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.