01:15, ned, 7. Jul

FOTO: Gasilci razočarani, nekdo jim je ukradel opremo





Prostovoljno gasilsko društvo Šentjernej so očitno obiskali nepridipravi, ki so vlomili v prostore drušva in z vozila ukradli zloženo opremo za tehnično pomoč pri intervencijah.

Po treh tednih še vedno ne vedo, kje je oprema, nihče je ni vrnil, policija pa naj še ne bi odkrila storilcev. Gasilci se sprašujejo, ali je bilo res potrebno ukrasti opremo gasilcem.

“Minili so žalostni trije tedni za nas gasilce in za občane. Tatovi so tokrat vlomili v prostore našega gasilskega društva in iz vozila ukradli lepo zloženo opremo pripravljeno za tehnično pomoč ob intervencijah. Tri tedne smo upali na vrnitev opreme, ukradene iz vozila v zaklenjeni garaži,” je zapisano na Facebook stani PGD Šentjernej.

“Kljub prošnjam nam opreme tatovi niso vrnili. Nismo jezni, smo pa zelo razočarani nad sistemom, ki zoper storilce ne ukrepa oziroma dovoli, da takšno početje ostaja nekaznovano,” so dodali na PGD Šentjernej.

Nerazumljivo jim je, da so neznanci ponoči ukradli opremo, s katero gasilci pomagajo ljudem

“Ne moremo razumeti, kako se lahko trije mladi (in pes) v času, ko večina ljudi spi, sprehodijo do gasilskega doma, vlomijo in odnesejo opremo, s katero gasilci tako nesebično pomagamo, kamorkoli smo poklicani,” se gasilci iz PGD Šentjernej čudijo in dodajo: “Vemo, baterijsko orodje je uporabno marsikje, ampak ali je res potrebno to ukrasti gasilcem? In zato smo žalostni, ker smo tako nemočni, saj se trudimo pomagati, potem nam pa posamezniki (ali skupine) tako vračajo. Žal nam ne preostane drugega, kot delati naprej s tem, kar imamo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.