15:38, čet, 28. Mar

FOTO: Gasilci reševali iz Drave v Dvorjanah





Danes, točno opoldne, se je na Dravi v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Dvorjane pričelo 33. tekmovanje gasilskih reševalnih čolnov.  Že tradicionalno pa so tekmovanje priredili ob t.i. Prazniku mornarice.

mednarodno tekmovanje, mornarica, dvorjane, gasilci, reševanje na dravi (6)

Tekmovanje je najprej zajelo reševanje utopljenca z obročem, temu je sledila izdelava enojne zanke ter spretnostna vožnja, najprej vzvratno med ovirami, nato pa še reševanje utopljenca, ki ga predstavlja plavajoč kos lesa, med polno hitrostjo čolna. “Glede na to, da imamo gasilci čolne, je tudi prav, da se za te izobražujemo. Pa tudi nekaj tekmovalnosti – vmes – ne škodi. Sicer pa je osnovni namen usposabljanje s čolni, ter, da “sprobamo” gasilske veščine tudi na Dravi,” je dejal Maksimiljan Bezjak, poveljnik PGD Dvorjane.

30 društev, ki se je udeležilo tekmovanja, med njimi tudi gasilsko društvo iz Avstrije, so dan namenili tekmovanju, urjenju in pridobivanju znanja v dobri meri pa tudi druženju. Po končanem tekmovanju bo sledila veselica z ansamblom Nova pot, s katero bodo tudi obeležili Praznik mornarice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.