05:30, sre, 3. Jul

FOTO: Gasilci so se na Ptujski Gori poklonili zavetniku in prvič videli novo vozilo





Na Ptujski Gori je bilo v nedeljo, 12. maja, za tamkajšnje gasilce praznično. V baziliki Marije Zavetnice je potekala sveta maša za vse pokojne gasilce, v čast sv. Florjanu, zavetniku gasilcev, ljudskemu svetniku iz 3. stoletja po Kr. Predstavili so tudi novo gasilsko vozilo Scania GVC-1, ki je bilo na ogled pri gasilskem domu.

Gasilci so pred sveto mašo formirali gasilski sprevod, sestavljen iz uniformiranih gasilcev Gasilske zveze Majšperk in drugih povabljenih gasilskih društev, na ploščadi PGD Ptujska Gora. Spremljala jih je gasilska pihalna godba iz KUD Spodnja Polskava.

Bogoslužje je vodil pater Andrej Mohorčič in v nagovoru izpostavil solidarnost kot hvalevredno lastnost gasilskega dela.

Po skupni fotografiji pred svetiščem so gasilci, ob spremljavi gasilske godbe iz Spodnje Polskave, odšli do gasilskega doma, kjer so se postrojili.

Zbrane so nagovorili župan Majšperka, predsednik PGD Ptujska Gora in predsednik Gasilske zveze Majšperk. Vsi govorniki so čestitali gasilcem ob prazniku sv. Florjana in pozdravili novo tehnično pridobitev. Posebej je bil poudarjen jubilej gasilskega društva, ki letos praznuje 90 let delovanja.

Vrhunec praznovanja bo namreč 15. junija, ko se bo ob dnevu gasilca posebej obeležila jubilejna obletnica ter uradno predalo in blagoslovilo novo gasilsko vozilo.

Po uradnem delu slovesnosti so bili zbrani gasilci povabljeni na gasilsko malico in klepet v gasilski dom, kjer so se družili in izmenjali izkušnje. Med njimi so bili gasilci iz celotne Gasilske zveze Majšperk, Spodnje Polskave ter celo sosednje Hrvaške.

Več v Občinskem informatorju.

Nekaj foto utrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.