04:16, ned, 25. Avg

FOTO: Gasilci v Majšperku so se poklonili Cirilu Murku in vsem pokojnim članom





Prostovoljno gasilsko društvo Majšperk je v sklopu občinskega praznika pripravilo gasilsko tekmovanje za prehodni pokal »Memorial Cirila Murka«.

Članske ekipe so se pomerile v soboto, 24. avgusta, v športnem parku pri gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Majšperk.

Predsednik PGD Majšperk, Vlado Gajser, je ob tem izrazil globoko spoštovanje do Cirila Murka in poudaril širši pomen memoriala, s katerim se gasilci želijo spomniti vseh pokojnih kolegov. Članom društva, ki so umrli po letu 2000, so v spomin in zahvalo na predvečer memoriala prižgali sveče na njihovih grobovih.

Tekmovanje je imelo mednarodni značaj, saj so se ga poleg okoliških društev in ekipe PGD Podgorci udeležili tudi gasilci iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Petrovskega pri Krapini.

Pokojni Ciril Murko je bil med drugim tudi dobitnik priznanja »kipec Civilne zaščite« in nagrade Matevža Haceta. Poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Zvonko Glažar, je pohvalil gesto memoriala v spomin na Murka in poudaril njegov pomen. Murko je bil namreč v svojem času pionir na področju gasilstva in se je redno udeleževal velikih gasilskih tekmovanj, tudi kot sodnik.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.