20:22, ned, 28. Jul

FOTO: Groza v Črni na Koroškem, težave tudi v Slovenj Gradcu in drugod





Popoldansko močno deževje je precej težav povzročilo na Koroškem. Na območju Občine Črna na Koroškem so zalite številne kleti, sprožilo se je več zemeljskih plazovi, na terenu so gasilci, poroča center za obveščanje.

Po poročanju Koroškega radia je v Spodnjem Javorju plaz delno zasul domačina, ki so ga rešili gasilci. Prepeljali so ga v bolnišnico.

Po poročanju centra za obveščanje so v Črni na terenu gasilci prostovoljnih gasilskih društev Črna in Mežica.

Posnetki na družbenem omrežju Facebook kažejo tudi poplavljene ulice v Črni. Tam se medtem deževje tudi že umirja, vremenska fronta pa se pomika proti vzhodu.

Tudi na območju Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja so bile popoldne zaradi močnega deževja zalite številne kleti in dvorišča. Podrto drevje je za dlje časa ustavilo promet na glavni cesti Slovenj Gradec-Mislinja, še kažejo podatki centra za obveščanje.

O zalitih objektih, podrtih drevesih in odkritih strehah poročajo tudi iz nekaterih delov severovzhodne Slovenije. Tako so gasilci npr. morali posredovati v Mariboru in okolici, Slovenskih goricah, Slovenski Bistrici, Lovrencu na Pohorju in Oplotnici.

Vir: sta

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.