0:50, petek, 27.09.2024
Maribor

FOTO: Hišne preiskave v Pesnici, pri 41-letniku odkrili kar 8 prostorov za gojenje droge, a to še ni vse …

||
FOTO: PU Maribor|FOTO: PU Maribor|FOTO: PU Maribor

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v torek, 17. 9. 2024, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili dva sklopa hišnih preiskav pri 41-osumljencu z območja Pesnice.

V stanovanjski hiši so kriminalisti našli 8 posebej prirejenih prostorov za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerih so našli in zasegli 305 sadik prepovedane droge konoplje.

V hiši so osumljencu zasegli tudi večjo količino pripomočkov za vzgajanje te rastline in drugih predmetov, pomembnih za nadaljnji kazenski postopek, ter 42 kilogramov že posušene prepovedane droge konoplje.

FOTO: PU Maribor

Osumljenega so kriminalisti SKP PU Maribor pridržali in ga po zbranih obvestilih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu KZ-1 s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega po zaslišanju odredil sodno pridržanje.

FOTO: PU Maribor

Osumljeni je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za istovrstna kazniva dejanja.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu KZ-1, je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...