22:23, ned, 28. Jul

FOTO: Hud požar in obsežen dim zahtevala gašenje več gasilskih enot





Iz Avstrije poročajo o požaru v poslovnem delu območja Kristein v mestu Enns. Požar je bil obsežen, iz objekta, kjer je bil požar, se je visoko in daleč širil močan dim.

Včeraj ob 5.42 je Prostovoljno gasilsko društvo Enns dobilo sporočilo o državnega centra za obveščanje, da gre za požar tretje stopnje. Zaradi ogromne količine dima in večjega obsega so nato nekaj minut čez 6. uro spremenili v drugo alarmno stopnjo. Požar se je razširil na izolacijsko območje kovinske zunanje obloge in streho.

V tem času so se morale reševalne sile za kratek čas umakniti, zaradi varnosti so premaknili tudi poveljstvo operacije. Poklicanih je bilo še več gasilskih enot, ki so odhitele na kraj požara. V zgodnjem dopoldnevu so morali odpraviti veliko nevarnost. Rezervoarje za tekoči plin z dušikom in CO2 je bilo namreč treba zaščititi pred visoko vročino. Tehnik iz podjetja Linde je pregledal cisterne in sprejel nadaljnje ukrepe. Z bagrom so odprli zunanje stene dvorane za gašenje požarne peči.

Popoldan pa so okoli 17.30 poklicali dve gasilski brigadi Rutzing in Rufling za podporo. Dežuralo je 19 gasilskih društev z 51 vozili in dodatni dve podporni vozili. Delovne enote razvrstitvenih organizacij je sestavljalo več kot 225 ljudi. Eno osebo iz svojih vrst, ta je nosila respirator, so morali odpeljati v bolnišnico na pregled, saj si je v intervenciji poškodovala nogo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.