22:23, sob, 27. Jul

FOTO: Humanitarček s pomočjo dobrih ljudi osrečil 350 Vid





“Danes zjutraj je GLS Slovenia potrkal na vrata 350-tih #vid, ki živijo na najbolj odmaknjenih krajih po Sloveniji in ga res ne pričakujejo,” so zapisali v Društvu Humanitarček.

Dobrini, ki starejšim še vedno predstavljata luksuz

V nadaljevanju zapišejo: “No, še mi nismo pričakovali, da se bo ta akcija zgodila. Kot veste, smo pred leti dolgo časa za dan žena zbirali kavo in čokolade – dve dobrini, ki starejšim še vedno predstavljata luksuz. Pravi in dejansko luksuz. Nič drugega nismo zbirali v ta namen kot Barcaffee kavo, ker jo še vedno 95% naših starostnikov in starostnic enači z edino “tapravo kavo”, ono “za tabujše” in Gorenjka čokolado iz istega razloga, le za diabetike smo zbirali drugačno.”

Letos pa jih je presenetilo sporočilo, ki so ga prejeli pred nekaj dnevi. “6 upokojenk je namreč pogrešalo to našo akcijo in so pripravile pakete za dan žena. Ne nekaj paketov 300 njih! Z barcaffejem in gorenjka čokolado, posebej ločeno za diabetike. Vsakemu paketu je bila dodana tudi misel, kot nekoč. In kar nas je še posebej presenetilo, domiselno so jih zavile po principu “reuse” v krpe in rute, kot smo to počeli pred leti. Teh daril je bilo 350! Kap nas je skoraj! Pa je Greta (vodja tega projekta) prijazno rekla “eh, saj pa to ni nič, vsaka jih je naredila 50, delale smo od novembra, to je cca 20 na mesec. Kavo, rute, čokolade pa so prispevali vsi sosedje. Je bila dobra čistka, pa od novega leta namesto v želodec, gre naprej”,” zapišejo.

“Samo hvaležni smo lahko, kajti ta akcija ni razveselila samo #vid, ampak tudi nas, saj nam je dala slutiti, da smo nekaj svoje filozofije predali naprej. ZATO NA TEM MESTU: CARICE STE “GASJTNE IZLAČANKE”. Greta, Marija V, Marija T, Angela, Glorija, Kristina. Hvala.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.