13:53, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Čarobna sobota na Pivolski tržnici





Včeraj, 18. decembra, je bila Pivolska tržnica še kako čarobna. Pripravili so žive jaslice, obiskovalce je najprej presenetil Božiček v spremstvu vile, med njegovim obiskom pa se je zaslišal zvok motorjev, pripeljali so se številni Božički, ki so bili prava atrakcija.

Žive jaslice so imeli vsako leto pred cerkvijo v Razvanju, letos so jih prvič uprizorili na Pivolski tržnici.

“Organizirali smo par igralcev in pričarali živo sliko, da bi malo popestrili božični čas,” je dejala Nataša Sernc, vodja živih jaslic.

Obiskovalci pa je naenkrat presenetil Božiček, ki je prišel v spremstvu vile. Navdušenje otrok je bilo ogromno. Zaupali so mu svoje želje in obljubili, da mu bodo nastavili kekse in mleko, pa tudi na jelenčke ne bodo pozabili.

Med obiskom pa je pozornost pritegnil zvok motorjev. Božički na motorjih so prišli iz Dravskega polja, Dobrovc, Miklavža na Dravskem polju, Skok, Trnič in Brušnvika.

Občina Hoče-Slivnica pa je pripravila dobrodelno akcijo “Božična Pohorska košarica“. Z njo si želijo pričarati čarobne praznike tudi za najranljivejše skupine ljudi. V košarico lahko obiskovalci prispevajo darilca. Akcija bo trajala do 30. decembra.

Jelka Šaherl, predsednica KORK Hoče je dejala: “Namenjeno je ljudem v stiski, ne le v socialni, temveč tudi tistim, ki so v psihičnih stiskah, da jim s tem pomagamo in obudimo dober trenutek.”

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.