17:11, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: Čistilna akcija v Destrniku privabila številne družine





Danes so čistili oz. zbirali odpadke tudi v Občini Destrnik, kjer so se občani zbrali, razdelili v skupine in odpravili na predvidene lokacije.

Zavedamo se, kaj pomeni imeti čisto zeleno naravo”

Destrniški župan Franc Pukšič je ob tem dejal: “Že tretje desetletje se dogaja vsako leto čiščenje celotne občine. Moram čisto na začetku pohvaliti in biti zadovoljen, da so s tem začeli lovci, sedaj so vključena vsa društva, vsi občani, tudi šola in mamice z otroki. Zavedamo se, kaj pomeni imeti čisto zeleno naravo, ker smo v takšnem tudi živeli.”

“Če gre otrok in pobira, se spomni, da je kdaj vrgel kakšen papirček in tega več ne bo naredil. Bolj kot vsebina je pomembno izobraževanje.”

Vlasta Tetičkovič Toplak, direktorica občinske uprave, nam je dejala: “Danes je na terenu okrog 180 ljudi po vseh vaseh, opažamo, da se je odzvalo predvsem veliko otrok.”

“Čistilna akcija je prvi dogodek v koledarskem letu, kjer se zbere večina krajanov. Vsako leto jo zaključimo z zakusko oz. malico, ki jo pripravljajo Društvo kmetic,” je še povedala v nadaljevanju.

Čistil je tudi Anton Žampa, občinski svetnik občine Destrnik: “Ni samo cilj, da očistimo, ampak tudi ozavestimo naše mlade, na katere smo ponosni, ko se nam pridružijo.”

Še nekaj fotografij čistilne akcije:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.