13:28, sre, 26. Jun

FOTO in VIDEO: Daniela Martinović na TrojicaFestu pokazala, da je iz pravega testa. Poglejte, kaj se je še dogajalo zadnji dan TrojicaFesta





Zadnji koncert letošnjega TrojicaFesta je bil koncert priznane hrvaške pevke Daniele Martinović, ki so jo obiskovalci navdušeno sprejeli. Pred njo je bila na odru domačinka Stela Tavželj. Med vsemi, ki so sodelovali v žrebu za nagrado sponzorja TrojicaFesta, pa so izžrebali dobitnika sistema I-Vent prezračevanja za dom.

Imeli so tudi muzikal, dan odprtih vrat fizioterapevtskega cetra Fizio Trojica, koncert skupine “Proti toči, proti poledici” in razglasitev najboljših fotografij v natečaju “Moj kraj v sliki in barvah” v Galeriji Dani. Isti dan se je zaključila tudi Pomlad na vasi.

Pevka Daniela je s svojo energijo in pesmimi, ki jih je prepevala, celotnim nastopom, šarmom osvojila občinstvo skroajda v hipu in nato od ene do druge pesmi pokazala, da zna prepevati tako romantične, nežne pesmi kot tiste, pri katerih je treba pokazati na odru tudi vso svojo moč. Nežno se je spogledovala s publiko, hvalila ljudi, ki so prepevali z njo in jih vabila, da tudi zaplešejo.

En delček začetka koncerta Daniele si lahko ogledate v posnetku:

Zvečer so po koncertu domačinke Stele Tavželj izžrebali tudi dobitnika prezračevalnega sistema za dom I-vent. In mu podarili izjemen dobitek, ki ga bo, kot je sam rekel, dal prav v svoj dom.

Če se pomaknemo po časovnici še nekaj ur pred tem, pa moramo omeniti, da je na glavnem odru bila tudi glasbena skupina z zanimivim imenom: “Proti toči, proti poledici”. Trije člani se že dobro poznajo in prepevajo in igrajo take pesmi, ki hitro zlezejo v uho. Nam pa so med drugim povedali, kako je prišlo do njihovega imena in še nekaj zanimivost. Iztok Kočevar, Primož Šenekar, Matjaž Gašperlin so bili tudi v pogovoru nekoliko šaljivi.  Ime je res nastalo “iz heca” tik pred enim od nastopov. Načrte imajo, niso garažni bend, za posebne  priložnosti tudi nastopajo, ali se odpravljajo po Sveti Trojici še v Ameriko in kje imajo večje odre, pa so tudi izdali.

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah pa se je sicer v nedeljo, na zadnji dan TrojicaFesta dogajalo izredno veliko. Dopoldan je domači Moto klub Trojiški Motobajkerji skupaj z župnikom pripravil blagoslov in druženje z motoristi, ki so se pripeljali od drugod.

Eva Babič pa je naredila veliko delo, ki je pravzaprav osnova za njeno magistrsko nalogo. Muzikal za otroke Mega kapica, ki bi skoraj lahko bila Rdeča kapica, a zgodba se odvija nekoliko drugače ne samo vsebinsko, ampak tudi s pesmimi, kot se za muzikal spodobi.

Premiero muzikla so pripravili na nedeljski ediciji TrojicaFesta. Eva Babič je avtorica besedila in pesmi, režiserka, delno tudi kostumografka, delno scenaristka.

Dan odprtih vrata pa so pripravili na Fizio Terapija, kjer je goste sprejela Lidija Lepuša in jim pokazala geodetsko kupolo in kako izvaja fizioterapije. Izvaja klasično fizioterapijo in tudi psihosomatske vaje, elektroterapijo, terapevtske masaže.

V Galeriji Dani pa so razglasili najboljše fotografije v natečaju “Moj kraj v sliki in barvah”. Avtorji so sodelovali v treh kategorijah, strokovna komisija pa je izbrala najboljše. Avtorje so povabili in razkrili nagrajence.  Drago Lipič. predsednik Zveze kulturnih društev Slovenskih goric, je povedal več o natečaju.

Med vikendom so bila na pred samostansko kletjo postavljena tudi igrala v okviru dejavnosti Pomlad na jasi. Lidija Lepuša je povedala več o sami Pomladi na jasi in kako je prišlo do te ideje ter kako se razvija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.