01:57, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Destrničani imajo odslej svojo fizioterapevtko





Na Destrniku so ta teden uradno odprli novo fizioterapijo, ki deluje v okviru Zdravstvenega centra Destrnik. Tako imajo poleg zdravnice, zobozdravnice in lekarne zdaj tudi fizioterapijo. Odprta bo vse delovne dni v tednu, naročanje pa poteka preko ptujskega zdravstvenega doma.

Nova fizioterapevtka Tamara Šebela, ki bo zdravstvene fizioterapije izvajala v zdravstvenem centru Destrnik, je razložila potek sprejemanja pacientov in delovni čas fizioterapije. Gre za klasične ambulantne terapije.

Zdravstveni dom Ptuj je pridobil program fizioterapije na Destrniku, ker je prejšnjemu izvajalcu potekla koncesija. Direktorica ZD Ptuj Metka Petek Uhan pa je še poudarila, da je pomembno, da se fizioterapije izvajajo v domačem okolju, saj starejši in kronični bolniki tako nimajo težav s prevozom.

Vesel, da je postopek za fizioterapijo na Destrniku zaključen, je tudi župan Franc Pukšič, sploh ker imajo zdaj pravi zdravstveni center z zdravnico, zobozdravnico, lekarno in po novem tudi fizioterapijo. Vse to namreč potrebujejo vsi občani in občanke, zlasti pa najstarejši, ki so velikokrat odvisni še od prevoza.

Dejal je še, da bodo starejši občani se lahko zjutraj v zdravstveni center odpravili tudi s šolskim avtobusom, takoj ko bodo sproščeni ukrepi pri javnem prevozu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.