10:55, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Družina iz Svetega Jerneja nad Muto hvaležna za vso pomoč po požaru





V nesreči spoznaš prijatelja, pravijo. In prav to se je zgodilo družini Preglav iz Svetega Jerneja nad Muto. Pred dobrima dvema tednoma jim je v silovitem požaru pogorelo gospodarsko poslopje. V teh težkih in negotovih časih pa so jim takoj priskočili na pomoč ljudje dobrega srca. Na pogorišču bo kmalu stalo poslopje z novim ostrešjem, družina pa je izredno hvaležna vsakemu posamezniku, ki ji na kakršenkoli način pomaga.

Na visokogorski kmetiji Primož je pred dobrima dvema tednoma požar v pol ure uničil gospodarsko poslopje. K sreči je bilo večina živine na paši, v hlevu so bile le svinje, ki pa so jih rešili. Gospodar kmetije Bojan Preglav je opisal, kaj se je zgodilo v slabe pol ure. Po navedbah forenzikov je eksplodiral električni pastir, ki je bil shranjen v poslopju, nato pa se je požar bliskovito razširil.

Tisti, ki na kmetiji pomagajo, pomagajo z vsem srcem. Zdaj so namesto besed v ospredju dejanja, zato je bil tudi Janko Galer, ki je skupaj z drugimi včeraj pomagal pri pripravljanju lesa za ostrešje, redkobeseden: “Poznamo se, kolegi smo. Prišli smo mu pomagat. Pač pride človek v težave, v pol ure je ostal brez vsega.”

Ob prvi pomoči gasilcev, ki so prihiteli na pomoč, je na domačijo prišel tudi župan Občine Muta Mirko Vošner, ki je pretreseni družini priskočil na pomoč.

Gospodar Bojan Preglav je izredno hvaležen vsem, ki so priskočili na pomoč.

Če bi še kdo rad družini pomagal, da si čim prej opomore, lahko sredstva nakaže na

transakcijski račun SI56 0247 0001 5762 721,

s sklicem 00 10-07,

pripis namena “POŽAR”.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.