05:50, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Državno prvenstvo v motokrosu v polnem teku, nastopil bo tudi Tim Gajser





Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, danes gosti najboljše slovenske motokrosiste; nastop na drugi dirki letošnjega DP v motokrosu, ki jo organizira AMD Orehova vas, je napovedal tudi aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser.

Državno prvenstvo v motokrosu v Radizelu 2021

Vreme je bilo v tem tednu naklonjeno prizadevnim članom AMD Orehova vas, ki so zavzeto urejali podrobnosti na progi. Ta je v celoti pripravljena, potrebuje morda le še nekaj kozmetičnih popravkov, da bo nared za sobotne dirke. Aktivnosti na progi so se  na dan dirke začele že ob 7. uri zjutraj, ko je vodstvo tekmovanja opravilo prvo kontrolo tekmovalne proge.

Zahtevna, a dobro pripravljena radizelska proga

Radizelska velja v dirkaških krogih za kraljico motokrosističnih prog in večina tekmovalcev jo dobro pozna, a vseeno lahko marsikomu povzroči obilo preglavic, saj je zelo razgibana in zahtevna. Poslastica na dirki bo najbrž tudi nastop aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja. Zanj bo ta preizkušnja najbrž pomemben pokazatelj, kako dobro je pripravljen, saj ga prihodnji konec tedna že čaka prva dirka za točke svetovnega prvenstva v Orljonoku v Rusiji. Njegov nastop v drugi vožnji še lahko ulovite v živo, okoli pol pete ure. Podelitev za najboljše bo po končanem tekmovanju.

Predsednik AMD Orehova vas Bojan Geiser je zelo zadovoljen s potekom priprav na dirko in stanjem proge. Zelo pa ga veseli tudi dejstvo, da so uspeli pridobiti dovoljenje za prisotnost 3000 gledalcev, letos pa je izjemno zadovoljen z udeležbo tekmovalcev, saj jih je na njegovo veselje več kot pretekla leta. Več utrinkov pa najdete v spodnji fotogaleriji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.