01:28, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: Energetika Maribor danes odprla vrata





Energetika Maribor je danes odprla svoja vrata širši javnosti in svojim uporabnikom.

Energetika Maribor iz Skupine JHMB je danes svojim uporabnikom in širši javnosti ponudila priložnost ogleda delovnih prostorov podjetja, proizvodnje toplote, seznanitve s projekti podjetja in poklici, potrebnimi za izvajanje vseh nalog ter še mnogo več. Na dogodku ste lahko opazili njihov čebelnjak, videli prikaz gašenja in se preizkusili v postopkih oživljanja.

Čebelarji so predstavili pomen čebelarstva za ekološko ravnotežje, prehransko varnost, gospodarstvo in naše zavedanje o okoljskih izzivih. Zaščita čebel in ohranjanje habitatov je namreč ključnega pomena za ohranjanje našega planeta in našega življenja. Tega se zavedajo tudi v Energetiki Maribor za kar so na območju podjetja postavili tri panje in tako izkoristili neposredno okolico številnih medonosnih rastlin.

Prav tako so bili na dnevu odprtih vrat prisotni gasilci Gasilske brigade Maribor ter obiskovalce seznanili z gašenjem kot osnovno veščino, ki lahko rešuje življenja in premoženje v primeru požarov. Pravilno gašenje požara je bistveno, saj lahko nepravilni postopki poslabšajo situacijo in povečajo tveganje za poškodbe.

Na dogodku so priredili tudi predavanje o energetski učinkovitosti, ki je ključnega pomena za zmanjšanje ekoloških odtisov, izboljšanje kakovosti življenja in ustvarjanja trajne prihodnosti. Energetska učinkovitost ima pomembne pozitivne učinke na okolje, gospodarstvo in posameznike. Zato je spodbujanje in izvajanje ukrepov na področju energetske učinkovitosti ključna naloga tako na individualni ravni kot na ravni podjetij in družbe kot celote. Strokovnjaki so na predavanju spregovorili o posameznih vidikih in prednostih energetske učinkovitosti (manjša poraba energije, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, prihranki za gospodinjstva in podjetja ipd).

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.