13:25, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Ilka Štuhec se je zapeljala z novim električnim skirojem, ki lahko vozi celo vzvratno in ima prostor za prtljago





Ilka Štuhec je danes dobila personaliziran električni skiro, ki je pravzaprav inovativen skupek lastnosti nadgrajenega električnega skiroja in cargo kolesa, ki lahko prevaža tovor. Razvila ga je zagnana ekipa v delavnici v Mariboru. Prav ta ekipa je danes predstavila vozilo, ki združuje dinamiko električnih skirojev s funkcionalnostjo cargo koles.

Zagnana ekipa je v delavnici v Mariboru ustvarila električni skiro, ki vključuje tako elemente električnega skiroja in elemente cargo koles, hkrati pa tako eno kot drugo vrsto nadgrajuje, saj ima še dodatne lastnosti, med drugim se ga lahko vozi vzvratno. Iz ideje, ki se je rodila na dopustu, so namreč naredili vozilo, ki ponuja več rešitev tistim, ki bi bili radi hitri, mobilni, iz trgovine pripeljali nakup ali pa mimogrede pripeljali kako stvar, celo domačega ljubljenčka.

Smučarski svetovni prvakinji Ilki Štuhec so danes v novo odprtem prodajnem salonu Frano Bilano na Trgu Borisa Kidriča 6 v Mariboru, kjer so predstavili blagovno znamko Frano Bilano, predali vozilo. Dejala je, da je ena večjih prednosti teh skirojev to, da so personalizirani in povedala, kaj si je sama želela. Vesela je, da je lahko zraven, sodelovala je od vsega začetka. “Probali smo ga pozimi dol s Pohorja, če je hitrejši kot smuk smučke, na Triglav ga še nismo nesli,” se je zasmejala in dodala: “Ne, šalo na stran. Res se lahko z njim voziš povsod.” Pohvalila je tudi Matica, ki ga spremlja poslovno že od prej.

Matic Brezovšek, ki je predstavil inovativne električne skiroje znamke Frano Bilano, je povedal, da so naredili izdelek na temo mikromobilnosti, ki je danes v velikem porastu. Združili so torej lastnosti dveh vozil. Glavna prednost tega je, da lahko spredaj pričvrstijo košaro in ne nosijo torb, nahrbtnikov na hrbtu ali na krmilu. Spredaj sta dve kolesi, zadaj eno, tako da je vozilo stabilno. Hitrosti se lahko prilagodijo. Zgornja hitrost je 25 km/h. Ima snemljivo baterijo, ni treba celega skiroja prinašati v notranje prostore, ampak samo baterijo, da se napolni.

In kako to, da so se spomnili narediti nekaj takega? Na dopustu, na letovanju z družino, ko je opazoval ljudi, ki so se spravljali v malenkost oddaljene trgovine. Če greš na dopust z avtodomom, je to težko, saj ta ostane parkiran, avta pa ni, torej pride prav prav tako nadgrajen elektirčni skiro, ki se ga lahko tudi zloži, ko se ga ne potrebuje.

Kot smo že omenili, s tem e-skirojem se lahko vozi tudi vzvratno, ima tudi luči, smernike … In vsak, ki ga naredijo, je drugačen od prejšnjih, saj je personaliziran, narejen po željah kupca.

Kot vidimo, Ilka uživa:

Ilka Štuhec in Matic Brezovšek

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.