11:04, čet, 27. Jun

FOTO in VIDEO: Janez Janko Rožman je prejel plaketo z listino z zlatim grbom Občine Radenci





Sinoči so v amfiteatru v občini Radenci podelili občinske nagrade, priznanja in grbe. Plaketo z listino z zlatim grbom Občine Radenci je dobil Janez Janko Rožman.

Janez Janko Rožman je ustanovitelj podjetja Erinox, ki deluje od leta 1997. Začetki podjetja so bili na Tišini, nato pa so se preselili na novo lokacijo v Radence. Vsa leta je bil gospod Rožman velik podpornik otrok in mladine. Tako so se mnogi, ki so iskali delo, pomoč znašli pri njemu. Mnogim je pomagal tudi finančno ali pa jim je nudil organizacijsko in moralno podporo, tako da so lahko dosegli svoje cilje. Svoj pozitiven odnos pa je prenesel tudi na svoje sodelavce, Plaketo z listino z zlatim grbom je dobil za dolgoletno pomoč mladim in društvom.

Na svečani akademiji Občine Radenci so tako tradicionalno podelili priznanja Občine Radenci. Priznanja se podeljujejo posameznim
občanom, podjetjem in drugim organizacijam ter skupinam, zavodom, krajevnim skupnostim in društvom za njihove dosežke na področju gospodarstva, turizma, kmetijstva, kulture, znanosti, ekologije, športa, vzgoje in izobraževanja, prostovoljstva ter humanitarnosti. Kategorije priznanj so: pisno priznanje, plaketa z listino in naziv častnega občana Občine Radenci.

Plaketo z listino z bronastim grbom Občine Radenci je prejel Andrej Zemljič, ki je bil idejni in organizacijski vodja prenove čebelarskega doma; odgovoren za celotno organizacijo, nabavo in dobavo materiala, organizacijo malic, organizacijo in razporejanje prostovoljcev, izvedbo otvoritve čebelarskega doma in zbiranje sredstev. Ob vseh organizacijskih nalogah je od vseh opravil največ prostovoljnih delovnih ur in sicer 488. Skupaj je bilo za obnovo čebelarskega dela opravljenih 2.120 prostovoljnih ur.

Pisno zlato priznanje Občine Radenci je prejel Branko Fekonja, domačin, ki je prevzel odgovornost igranja cerkvenih orgel v cerkvi Sv. Marije Magdalene na Kapeli po odhodu svojega predhodnika. Iz ljubezni do orglanja in odgovornosti do nadaljevanja cerkvenega zborovskega petja si je v lastni režiji plačal ure učenja igranja na orgle in tako od leta 2005 igra orgle pri svetih mašah na Kapeli. Prvič je igral pri maši, ki je bila posvečena papežu Janezu Pavlu II. Ob tem, da igra orgle ob svetih mašah in ob vseh svečanih priložnostih, ki se dogajajo v cerkvi, prostovoljno vodi odrasli pevski zbor, ki s svojim petjem obogati vsebino svete maše.

Pisno srebrno priznanje Občine Radenci je prejel Ivan Vitrih, ki je dolgoletni gost Zdravilišča Radenci in občine Radenci več kot 30 let in večkratni udeleženec tekaške prireditve Maraton treh src. Radencem je zvest, ker so ga prepričale kakovost storitev, prijaznost in odprtost ljudi. Dobro ime o Radencih širi po vsej Sloveniji in je dober promotor občine in zdravilišča.

Pisno srebrno priznanje Občine Radenci so dobili zaposleni na dislocirani bivalni enoti Zavoda Hrastovec v Radencih. Socialno varstveni zavod (SVZ) Hrastovec je bil osnovan leta 1948. Od tega leta ima v slovenskem prostoru poseben status. Najprej je bil »zadnja postaja« v sistemu ali mreži skrbi za osebe s posebnimi potrebami. V zadnjih dvajsetih letih je tudi ustanova, ki ljudem omogoča nov začetek. Zavod ima pomembno vlogo v slovenskem prostoru. S svojim inovativnim pristopom skrbi za širjenje možnosti stanovalcem. Z razvojem strokovnih metod in iskanja alternativnih možnosti za bivanje pa utrjuje svoj status v širšem strokovnem okolju. Dislocirano bivalno enoto v Radencih imajo na naslovu Trstenjakova ulica 4.

Podelili so tudi občinske nagrade

S področja izobraževanja jo je prejel Matjaž Dlouhy. S področja izobraževanja Nino Klemenčič, s področja športa in kulture Filip Kovačič. s področja čebelarstva Andrej Zemljič. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je v skladu s podanim predlogom in vsebino pravilnika potrdila tudi podelitev promocijske enkratne nagrade Nejcu Romanu Leljaku. Nejc Roman se je finančnemu delu nagrade odpovedal v korist svojemu prvemu trenerju Izidorju Klemenčiču, ki ga je naučil prvih nogometnih korakov in igre z žogo, ta pa mu je za spomin podaril prvi dres, ki ga je Nejc Roman imel kot majhen otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.