23:20, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: Janša s poslansko skupino SDS na obisku v Destrniku, kjer so govorili tudi o selitvi ministrstev na Štajersko in v Prekmurje





Prvi mož SDS Janez Janša se danes skupaj s poslansko skupino SDS mudi v občini Destrnik, kjer so imeli redni sestanek poslanske skupine, hkrati pa tudi pregled investicij, ki so jih v tej občini imeli v mandatu prejšnje vlade.

Slovenska demokratska stranka ima v mandatu 2022 – 2026 v Državnem zboru Republike Slovenije 27 poslanskih mest. Poslansko skupino vodi Jelka Godec. Janez Janša pa je po zaključenem sestanku povedal, da je že dolgoletna praksa, da se poslanska skupina sestaja ne dobiva samo v Ljubljani, ampak po celotni Sloveniji.Je pa ta mandat to nekoliko težje, ker vladna koalicija praktično vsak teden sklicuje izredne seje – včasih je to počela opozicija, zdaj pa to dela vladna koalicija – in je težko najti prosti dan,” je dejal Janša in dodal: “Tako da vedno, ko gremo izven Ljubljane, se ne pogovarjamo samo o delu poslanske skupine na sploh, ampak tudi o tem, kako pomagati tistim krajem, ki jih obiščemo. Ko pridemo naslednjič tja, pa tudi malo ocenjujemo napredek.” Dejal je še, da Destrnik obiskuje že 30 let, od prvih lokalnih volitev naprej, in da vidi velik napredek v vseh teh letih. Ocenil je, da se vidi delo marljivih rok in da ima Destrnik dobro občinsko vodstvo, in izjavil, da upa, da se bo ta tradicija še nadaljevala.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec pa je izpostavila, da so na sestanku obravnavali redne in aktualne teme.

Posebej pa je izpostavila referendum o vladi, ki je bil minulo nedeljo. Stranka SDS namreč predlaga, da bi nekaj ministrstev bilo v različnih regijah.

Nekdanji minister Zvonko Černač pa je izpostavil povezovanje lokalnih in državnih oblasti ter poslancev za boljši regionalni in lokalni razvoj. “Vse tri vlade, ki jih je vodila SDS in predsednik Janša, so dajale velik poudarek enakomernemu regionalnem razvoju, tudi v vseh treh vladah, še posebej v zadnji vladi med letoma 2000 in 2022, smo temu področju namenili ogormno podpore in tudi ogromno sredstev,” je dejal Černač in omenil, da je tudi vzhodna kohezijska regija dobila in bo dobila znatna finančna sredstva, ki bodo omogočila enakomernejši razvoj do leta 2030.

Poslanski skupini SDS so sicer na Destrniku predstavili investicijo sončne elektrarne, hranilnikov baterij in polnilnice za električne avtomobile, prav tako tudi objektov, ki so sofinancirani iz LAS (lanišnica, viničarija in preša). Ponudili pa so jim tudi ogled dveh moderniziranih kmetij z mlekarsko in prašičerejsko panogo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.