20:13, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Kako se je Dedek Mraz izgubil in kako mu je gospodična Lisična pomagala poiskati Pohorsko tržnico





Pred nekaj dnevi smo v Hočah srečali Dedka Mraza. Priznal nam je, da je poslušal enega od škratov in po njegovih navodil hodil do Pohorske tržnice. Še sreča, da smo ga našli in napotili do gospodične Lisične. Ta ga je popeljala do otrok.

Izvedeli smo, da je Dedek Mraz v Pivoli in da bo obiskal Pohorsko tržnico. Pa smo ga, tako kot so ga čakali otroci, čakali tudi mi. In kar naenkrat je bil pred nami. Izkazalo se je, da je zavil pri majhni smreki namesto pri veliki. Z njim smo počakali, dokler ni prišla ponj gospodična Lisična. Pred tem pa nam je marsikaj povedal. Tudi to, da če se imamo radi, je vse v najlepšem redu. Kar prisluhnite mu.

Simona Kopinšek, vilinka Dedka Mraza in pravljičarka, ga je res čakala skupaj z gospodično Lisično in ga odpeljala med otroke. Tam sta skupaj povedala nekaj zgodb in dogodivščin, otrokom pa približala svet narave, svet živali in pravljice.

Simona Kopinšek na Pohorski tržnici

Predvsem zgodbo o gospodični Lisični in Dedku Mrazu. Skupaj z naukom, da je dobro biti v gozdu in prisluhniti vsemu, kar tam slišiš, pogledati tisto, kar tam vidiš.

Lutke Simone Kopinšek o gospodični Lisični
Čarobne paličice
Vilinska knjiga Simone Kopinšek

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.