16:40, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Kje bodo učenci med energetsko sanacijo OŠ Tabor I še ni znano, sanacijo pa naj bi predvidoma začeli to poletje





Po novici, da se v tem mesecu obeta začetek energetske sanacije Osnovne šole Tabor I, ki velja za eno od bolj dotrajanih mariborskih šol, smo danes govorili z ravnateljico te šole. Zaenkrat še ne ve, kakšne načrte ima Mestna občina Maribor, niso je še seznanili niti, ali bodo pri tej sanaciji učenci ostajali v šoli ali jih bodo selili kam drugam.

Martina Rajšp, ravnateljica Osnovne šole Tabor I, je povedala, da se bodo prihodnji teden prvič sestali z izvajalcem in s pristojnimi službami Mestne občine Maribor ter da je izvajalec del sicer že izbran, a na šoli ga še ni bilo.

Podrobnosti načrtovane energetske sanacije še nsio izvedeli, je dejala ravnateljica. Po predvidevanjih naj bi se začela že to poletje, torej ta ali naslednji mesec. Dela pa naj bi trajala predvidoma eno leto, je dejala. V tem času naj bi dobili nov energetski plašč z vsem stavbnim pohištvom, torej novimi okni in vrati, toplotno podpostajo, vse cevi do radiatorjev. Ne pa tudi novih radiatorjev, kar je presenetljivo. Zamenjali pa naj bi tudi stropove po šoli in razsvetljavo.

Na šoli pa še ne vedo, kako naj bi v naslednjem šolskem letu izvajali pouk. Sama energetska sanacija naj bi namreč trajala približno eno leto. Ali bo zaradi tega pouk za 600 učencev potekal kje drugje ali bo na voljo najprej ena polovica šole, potem pa druga, ali jih bodo selili ali naredili dvoimenski pouk, na šoli še ne vedo, čeprav bo treba prvega septembra učence spraviti v šolske klopi.

Sicer pa so prejšnji mesec na šoli opravili meritve temperatur in vlage na šoli. Strokovnjaki so pri tem ugotovili, da so učilnice prevroče, prav tako tudi drugi prostori, razen kuhinje, ki so jo obnovili lani.

Po enem letu urejenja energetske sanacije pa bi se morali lotiti še vsega ostalega, prav tako nujnega dela, meni Rajšpova.

OŠ Tabor I: na oknih ni kljuk, saj se jih ne more odpirati
OŠ Tabor I: zamenjati je treba tudi stropne plošče oziroma stropove

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.