20:14, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: Malečniški otroci prejeli pismo papeža Frančiška





Konec septembra je Nadškofijo Maribor dosegla vest, da so otroki iz Malečnika prejeli zahvalno pismo papeža Frančiška. Danes so tako v Glaserjevem salonu v Malečniku pokazali lastnoročno podpisano pismo in predstavili njeno vsebino.

Čez poletje so v župniji pripravili različne delavnice, v sklopu katerih, so spoznavali življenje svetega Frančiška Asiškega in papeža Frančiška. Nekatere svoje izdelke so poslali v Vatikan.

Maks Oskar Rajšp je narisal papeža in Zemljo, s katero je želel sporočiti, da naj bo mir na Zemlji.

Gre za pismo izrednega pomena, saj gre za eno redkih pisem, ki je napisana v slovenščini in z žigom papeža. “Prejel sem pismo in čudovite risbice, ki ste jih izdelali na julijski ustvarjalni delavnici, da bi se zbližali z Jezusom ter ob tem bolje spoznali vlogo papeža in življenje svetega Frančiška Asiškega,” se glasi del pisma.

V nadaljevanju se zahvali, da so s pesmimi in različnimi igrami ter prijateljstvom prispevali k širjenju Vesele Novice o gospodu Jezusu Kristusu: “Ki nas ljubi in nas uči ljubiti vse stvarstvo. Dragi otroci, potrebujemo drug drugega in odgovorni smo drug do drugega ter za naš skupni dom.”

“Gre za zgodovinski dogodek”

Župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan je dejal, da gre zgodovinski dogodek, saj se je prvič v zgodovini zgodilo, da je papež poslal pismo v njihov kraj. Navdušenje je veliko: “Pismo bo dobilo svoje mesto tukaj v salonu in bo na ogled vsem, ki bodo naš prostor obiskali.”

Več v Občinskem informatorju 22. oktobra ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.