03:19, sob, 6. Jul

FOTO in VIDEO: Mariborčani danes znova dokazali, da znajo pripraviti odlično smučarsko tekmovanje





Danes je bil na Mariborskem Pohorju prvi dan tekmovanja za evropski pokal v alpskem smučanju za ženske. Čeprav toplo vreme ni najbolj primerno za ustvarjanje in ohranjanje idealnih razmer za smučarsko tekmovanje, so se organizatorji potrudili in pripravili odlično progo za tekmovalke.

Nekatere med njimi so se dejansko v prejšnjih dnevih vrnile iz Pekinga, kjer so bile na olimpijskih igrah in se kljub pridružile ženski smučarski karavani na Mariborskem Pohorju. Med temi, ki so se vrnile iz Kitajske, je tudi slovenska smučarka Neja Dvornik, ki se je kljub utrujenosti po poti v prvi vožnji zavihtela na odlično tretje mesto. Na koncu druge vožnje si je prismučala odlično drugo mesto, o čemer smo danes že poročali.

Uspelo pa ni samo njej, ampak tudi Mariborčanom, ki so ponovno dokazali, da znajo pripraviti odlično smučarsko tekmovanje. Tako nam je Matjaž Vrecl poudaril, da je Maribor ime, ki je v svetovnem pokalu znano ime in pomeni veliko: “Ta evropski pokal, ki se odvija danes, je pokazatelj, da se tekme še vedno dajo narediti na Mariborskem Pohorju. Organizator je pripravil odlično progo. Tekmovalke so zelo zadovoljne, tudi trenerji z vsemi stvarmi, ki se dogajajo naokoli.” Ob tem je še dodal, da progi v šali pravijo Mariborski ledenik, ki pa lahko ponudi pogoje za izvedbo največjih tekmovanj.

Klemen Kosi, ki je bil predtekmovalec na obeh vožnjah današnjega tekmovanja, pravi, da bi se lahko na Mariborskem Pohorju odvila tudi Zlata lisica. Čeprav čez dan sije sonce, je noč naredila svoje, sneg je zmrznil in se strdil, tako da so se lahko smučarke uspešno spustile po progi. Pravi, da je proga ravno prav zahtevna, ne nazadnje se tu odvijajo tudi tekme za svetovni pokal, in da so tekmovalke zagotovo uživale v tem, da lahko pokažejo, kar znajo, hkrati pa je uživalo tudi občinstvo, ki je prišlo. Tega je sicer manj kot na tekmah za svetovni pokal.

Gregor Lednik, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja v alpskem smučanju za ženske, ki se odvija ta vikend v Mariboru, pa pravi, da je vesel, da so nekateri dejali, da bi lahko zdaj pripravili tudi tekmovanje za zlato lisico. Evropski pokal, ki se ta dva dneva odvija, je drugo najmočnejše tekmovanje v ženskem smučanju.

Marko Rataj, vodja tekmovanja na evropskem tekmovanju za ženske v veleslalomu, meni, da je bilo danes “perfektno”. Pravi, da je vreme, čeprav so bile zadnji teden v Mariboru dokaj visoke temperature, služilo, tako da so progo lahko pripravili na najvišjem nivoju, kar se odraža tudi pri zadovoljstvu ekip.

Neja Dvornik v ciljni ravnini po odpeljani drugi vožnji
Neja Dvorjan v ciljni ravnini čaka na končni rezultat
Tekmovalka na tekmovanju za evropski pokal v ženskem smučanju na Mariborskem Pohorju
Maribor: proga za evropski pokal v ženskem veleslalomu
Pogled s Pohorja na Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.