06:33, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Mariborski Center za krepitev zdravja v novih prostorih





V zgornjem nadstropju mariborskega zdravstvenega doma na Vošnjakovi v centru mesta so uredili nove prostore za Center za krepitev zdravja. Center je sicer v zdravstvenem domu že deloval, a v novih prostorih se bodo lahko zaposleni še temeljiteje poglobili v delo s posamezniki in skupinami pri preventivnih programih, ki jih sicer izvajajo.

V novih prostorih bodo zaposleni lažje vodili pogovore s pacienti in se jim posvetili, je povedala Nataša Vidnar, vodja Centra za krepitev zdravja v mariborskem zdravstvenem domu. V centru so sicer že od vsega začetka vodili preventivne programe, zdaj pa so temu dodali še obravnavo postcovidnih bolnikov.

Predstojnik Centra za upravljanje programov preventive in krepitve zdravja pri NIJZ Radivoje Pribaković Brinovec je poudaril, da se delovanje centra za krepitev zdravja pozna. A je ob tem poudaril, da v Sloveniji naraščajo primeri nekaterih bolezni.

Mariborski Center za krepitev zdravja je največji v državi, zaposluje 20 zaposlenih, je povedal direktor mariborskega zdravstvenega doma, pod okriljem katerega center deluje, Jernej Završnik. In koliko so zdaj vložili v investicijo.

In ob odprtju novih prostorov so zaposleni v centru izkoristili še priložnost in pokazali, kakšen bi moral biti odmor v službi. Sploh za tiste, ki sicer osemurni delovnik preživijo sede in bi morali vsaj za nekaj minut dnevno narediti vaje za razgibavanje telesa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.