07:17, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Mariborsko letališče opustošilo neurje, škoda bo gromozanska





To da je po naših krajih včeraj pustošila toča z močnim nalivom in vetrov, je že jasno. Ampak prizore, kot je pustila za sabo, pa je težko gledati. Hudo je tudi na mariborskem letališču.

Na postajah Arsa so zabeležili, na letališču Edvarda Rusjana Maribor bil močan naliv, izmerjen je bil tudi najmočnejši sunek vetra, in sicer 76 kilometrov na uro.

A ko danes pridemo na lokacijo, vidimo da je neurje mariborskemu letališču prizadejalo veliko škodo.

Smiljan Kramberger, vodja letališča Maribor nam pove: “Včeraj popoldne je prišlo do neurja s točo, ki je poškodovala streho potniškega terminala do te mere da je začela voda pronicati v objekt na večih mestih.”

Seveda so se takoj lotili reševanja situacije. “Najprej smo vse odklopili iz elektrike, šli po folijo na civilno zaščito, zaščitili računalnike opremo in ostalo elektronsko opremo,” nam še pove Kramberger.

Omejili so tudi gibanje, ki je zaradi napitega stropa nevarno: “Danes in jutri je letališče zaprto, ocenjujemo škodo z informatiki in našimi strokovnimi službami. Smo pa preselili vse službe iz potniškega terminala v druge objekte, ki so varni.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.