15:11, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Minister za infrastrukturo napovedal začetek gradnje prvega dela jugozahodne obvoznice





Minister za infrastrukturo Bojan Kumer si je na obisku v Mariboru ogledal tudi teren, kjer bo načrtovana jugozahodna obvoznica.

Minister Bojan Kumer je poudaril, da so uspeli v rebalansu državnega proračuna zagotoviti več sredstev za gradnjo prvega dela jugozahodne mariborske obvoznice. Celotna obvoznica naj bi po njegovih besedah bila dokončana 2026, prvi del pa naj bi se začel graditi naslednje leto.

Da je Streliška cesta ena od najbolj obremenjenih cest v Mariboru, je ob obisku ministra za infrastrukturo dejal kandidat Gibanja za svobodo za mariborskega župana Vojko Flis.

Prav ob tej cesti bo bodoča trasa jugozahodne obvoznice, je dejal Flis in poudaril, da bo končno v Maribor prinesla nekaj reda, ko gre za promet.

Gre za odsek od krožišča na Lackovi pa do Kardeljeve ceste. Direktor Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar ga je ocenil na približno 20 milijonov evrov in poudaril, da so denar zagotovili prej, zaradi tega lahko tudi prej začnejo graditi.

Mariborska poslanka Gibanja Svoboda Lena Grgurevič pa je poudarila pomen sodelovanja poslancev in vlade pri lokalnih projektih, kot je tudi gradnja mariborske zahodne obvoznice.

Sicer pa izvajalca gradnje prvega odseka te obvoznice še niso izbrali. Javno naročilo je namreč še odprto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.