21:44, ned, 21. Jul

FOTO in VIDEO: Na deseti Štengijadi kar 91 ekip, najhitrejša ekipa premagala 454 stopnic v manj kot treh minutah

Danes se je na znamenitih mariborskih “štengah” odvila že deseta Štengijada, ki jo je pripravila Policijska uprava Maribor.  Z veliko dobrodelno noto, saj so zbrali prostovoljne prispevke, hkrati pa dobili tudi dva športna dresa s podpisi slovenske nogometne reprezentance in košarkaša Gorana Dragića.

Venčeslav Markuš, policijski inšpektor PU Maribor, je za naš medij dejal, da se že ve, koliko sredstev so zbrali. 1.540 evrov. “Ves denar iz startnin oziroma prijavnin je namenjen Centru Gustava Šiliha Maribor, to je center, ki oskrbuje otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Vsa ta sredstva bodo oni, kolikor mi je znano, namenili za nakup športnih rekvizitov,” je dejal Markuš. Nekaj ekip je takih, ki so bile že na prejšnjih Štengijadah, sicer pa se načeloma menjavajo, vsaj člani, če že ne celotne ekipe.

Prostovoljne prispevke oziroma startnine so zbrali za Center Gustava Šiliha Maribor

Centru bodo predali tudi oba dresa, da bo na dražbi lahko iztržil še več sredstev za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti ter udeležbo na športnih dogodkih na regijskih in svetovnih igrah specialne olimpijade. Fundacija Gorana Dragića in Nogometna zveza Slovenije sta namreč v znak podpore podarili športna dresa s podpisi slovenske nogometne reprezentance in košarkaša Gorana Dragića, za kar so na PU Maribor izjemno hvaležni.

“Dejstvo, da je za nami že 10. Štengijada pove veliko o predanosti mariborskih policistov, ki vsako leto znova pripravimo to humanitarno-športno prireditev,” je med drugim povedal direktor PU Maribor Beno Meglič. “Ta podvig, tek po kar 454 štengah, kot jim pravimo Štajerci, še zdaleč ni enostaven, nedvomno pa je veliko lažje, če te pri tem vodi humanitarnost. Drži, da bodo danes o zmagovalcih odločale sekunde, a tekmovalnost ni najpomembnejša, pač pa tisti dober občutek, da smo nekomu priskočili na pomoč,” je še dejal.

In kako so se odrezali najboljši na štengah?

Med vsemi ekipami, te so štele po tri člane oziroma članice ali mešane ekipe, so bili najboljši policisti iz Policijske postaje Tolmin, ki so štenge premagali v času dve minuti in 53 sekund. Na drugem mestu je bila ekipa Policijske postaje Maribor I, na tretjem mestu pa še ena ekipa iz PP Tolmin. Tekmovale pa so še tudi druge ekipe, ki niso bile samo iz policijskih vrst. Ne nazadnje smo ujeli tudi mlade iz Centra Gustava Šiliha Maribor, ki so danes imeli pravi športni dan.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.