01:07, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Na Destrniku so se poklonili spominu na osamosvojitev države pred 30 leti





Na Destrniku so se danes poklonili 30. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. Takrat so namreč tudi v teh krajih izrazito bili za samostojno in neodvisno državo, za to pa so se bili tudi pripravljeni boriti.

Destrnik ob 30. obletnici osamosvojitve RS

Današnjo slovesnost je pripravilo Kulturno društvo Destrnik, mladi so se s svojimi glasbenimi in pevskimi točkami poklonili domovini in narodi. Govorniki pa poudarili pomeni osamosvojitve.

Poslanec Jožef Lenart, ki je bil gost na slavnostni prireditvi ob 30. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, je dejal, da se ne boji za prihodnost naše države. Verjame namreč, da bi mladi, predvsem na Destrniku, kjer je bil, znali braniti svojo domovino.

Vlado Žgeč, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj, pa se je spomnil, s kakšnim zanosom so pred 30 leti ljudje bili za osamosvojitev Republike Slovenije in kako so znali delovati skupaj.

Sicer pa je opomnil tudi na postavljanje barikad in na obkolitev ptujske vojašnice, kjer je bil tudi sam. Poudaril je, da so ljudje povsod dobro sprejeli svoje branitelje.

Župan Destrnika Franc Pukšič pa nam je zaupal, kaj vse so ob osamosvojitvi na Destrniku imeli pripravljeno, ne nazadnje so tam imeli tako prostor, kjer bi lahko sprejeli prebegle vojake, kot tudi skladišča orožja, da bi lahko domovino uspešno branili.

Pravi, da je ponosen na razvoj države in tudi na razvoj lokalne skupnosti, kjer se čuti pripadnost narodu in domovini.

Utrinki z današnje destrniške slavnostne prireditve ob 30-obletnici osamosvojitve Republike Slovenije:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.