05:11, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Na Glavnem trgu so postavili veliko panoramsko kolo, mnenja Mariborčanov pa deljena





Na Glavnem trgu so včeraj postavili kar 23 metrov visoko panoramsko kolo, ki predstavlja enega od vrhuncev Čarobnega decembra. Nad njim, predvsem pa nad cenami vstopnic za dva kroga vožnje pa niso vsi navdušeni.

Na Glavnem trgu v Mariboru je letošnja novost čarobnega Maribora – 23 metrov visoko razgledno kolo, s katerim se bodo lahko Mariborčani in drugi decembra vozili v krogu in dvignili visoko nad strehe bližnjih hiš.

Včeraj so ga začeli postavljati, mi pa smo o samem kolesu in ceni za uporabnike vprašali mimoidoče.

Kljub napovedim, da bo to glavna atrakcija v središču mesta, ki bo privabljala turiste in Mariborčane, niso vsi najbolj navdušeni, nekateri so celo ob naših vprašanjih prvič slišali, da bo tam stalo razgledno kolo. A vseeno, danes ga ne morete več zgrešiti, saj takorekoč stoji na svojem mestu in je videti res ogromno.

Minoidoči so bili tako različnega mnenja, nekateri presenečeni, drugi veseli, da se bo v Mariboru nekaj dogajalo, prepričani, da je to dobro za družine in otroke, za turiste, drugi pa razmišljali, da je sicer dobro, a da se sami ne bodo vozili.

Precej več dvoma pa so izrazili še pri cenah vstopnic za dve vožnji: šest evrov za otroke, za odrasle sedem evrov, družinska karta bo znašala 24 evrov. Mnenja so bila precej deljena. Da pač so cene visoke, ker se je tako in tako vse podražilo in je zato tudi taka cena vstopnic sprejemljiva. Pa vse do mnenja, da bi lahko vstopnice bile nižje in da bi lahko kdo tudi kaj doniral, da bi bilo ceneje predvsem za otroke oziroma družine z več otroki, ki si najverjetneje vožnje z razglednim kolesom ne bodo mogle privoščiti.

Več v prispevku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.