01:23, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: Na Jurčkovem – Večerovem odru Pohorje Express, na Glavnem odru pa Vlado Kreslin in Mali bogovi





Vlado Kreslin je sinoči skupaj z Malimi bogovi pritegnil na Glavni oder Festivala Lent številno občinstvo, ki je skupaj z njimi pelo in uživalo. Že pred tem pa so ljubitelji country glasbe prišli na svoj račun pri Jurčkovem – Večerovem odru, saj je tam prepevala zasedba Pohorje Express.

Vlado Kreslin velja v slovenskem prostoru za izjemnega kantavtora. Glasbena legenda je tokrat z Malimi bogovi nastopila na Glavnem odru. Že z uvodno pesmijo je pokazal, da zna stopiti na oder. Najprej se je zaslišal njegov značilen glas, nato se eden za drugim skupaj z glasbo stopili na oder Mali bogovi, potem se je pojavil še Vlado Kreslin. In glasbena poslastica se je začela. Vrsta njegovih uspešnic je takorekoč ponarodela, ljudje jih poznajo in jih prepevajo, vzeli so jih za svoje. In to se je videlo tudi včeraj. Mojster pesmi s posluhom za publiko in vzdušje pa je poskrbel za dobro počutje vseh, ki so bili na Glavnem odru.

Kreslin je sicer glasbenik, ki sodeluje že vrsto let tako s slovenskimi kot tujimi glasbeniki. Mirno lahko rečemo, da so njegove pesmi brezmejne, prav tako tudi sodelovanje z drugimi. In ob vsem kantavtorstvu ostaja gospod v pravem pomenu besede. Tisti, ki bo s klobukom na glavi prepeval o črni kitari in mnogih drugih tematikah, ki jih je iz življenja prenesel v pesmi. Sam je sicer tudi član društva slovenskih pisateljev, izdaj je več pesniških zbirk ter stal pred kamero pri snemanju filma ter na odru kot avtor glasbe in igralec.

Občinstvo na Glavnem odru med nastopom Kreslina

Že pred njegovim nastopom pa se je country glasba zaslišala na Jurčkovem – Večerovem odru, kjer je nastopila skupina Pohorje Express pod vodstvom Mitje Novaka. Mičo je je multiinstrumentalist (kitare, pedalsteel kitara, mandolina, banjo), ki je sodeloval z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in skupinami, kjer je igral različne glasbene zvrsti od popa (Neisha), bluegrassa (Bluegrass hoppers), irske tradicionalne (Shenanigans), rocka( Crossroads) itd. Pohorje Express pa skorajda ni treba predstavljati, saj nastopajo že dlje časa in prinašajo na slovenski prostor svežino kljub letom ustvarjanja in letom članov.

Pohorje Express

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.