06:50, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Na Muti prenavljajo graščino Kienhofen





Občina Muta s pomočjo nepovratnih sredstev iz dveh različnih razpisov prenavlja graščino Kienhofen v središču kraja. Obnova graščine vključno z energetsko sanacijo in gradnjo prizidka je ocenjena na 2,2 milijona evrov, v že obnovljeni del pa se je v tem tednu preselila občinska uprava.

V graščini, ki datira v 16. stoletje, imajo poleg občinske uprave prostore še knjižnica ter kovaško-livarski in gasilski muzej. Del prostorov je namenjenih tudi društveni dejavnosti. Občina je sredstva za obnovo stavbe pridobila na dveh razpisih, povezanih z obnovo degradiranih območij in z energetsko sanacijo javnih stavb. Gre za 1,2 milijona evrov. Energetske sanacije so se lotili v okviru javno-zasebnega partnerstva z dravograjskim podjetjem Stin, je pojasnil župan Občine Muta Mirko Vošner.

Občina v prenovljene prostore

Občina se je v tem tednu preselila v del prenovljenih prostorov graščine. Do poletja naj bi bili končani tudi preostali prostori, sejna soba, poročna dvorana in društveni prostori, v prihodnjih letih oziroma predvidoma do konca tega mandata pa še muzejski prostori in večnamenska dvorana v najvišjem nadstropju stavbe z urejenim dvigalom, tako je napovedal Vošner.

Novi podžupan Milan Stramec

Muški župan je na ponedeljkovi novinarski konferenci, prvi v tem letu, predstavil tudi novega podžupana, ki ga je imenoval s 1. februarjem. Milan Stramec, ki je bil kot samostojni svetnik izvoljen v nov mandat občinskega sveta, bo funkcijo podžupana opravljal neprofesionalno. Deloval bo na področju reševanja stanovanjske problematike in komunalne infrastukture ter na področju sodelovanja z občinskim svetom. Ali bo funkcijo lahko opravljal neprofesionalno, pa je pojasnil v video izjavi.

 

 

Najpomembnejše naložbe: vodooskrba in investicijski projekti

Med najpomembnejše ostale letošnje naložbe v občini spadajo dokončanje projekta vodooskrbe, v katerem občina sodeluje še s štirimi drugimi koroškimi občinami.

Ena izmed “pobožnih” želja, kot se je izrazil Vošner je tudi izgradnja doma starostnikov.

V fotogaleriji si poglejte kako napreduje obnova graščine Kienhofen.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.