0:23, petek, 27.09.2024
Maribor

FOTO in VIDEO: Na Muti pripravili okroglo mizo o prometni varnosti in dostopnosti javnega potniškega prometa

||
||

V občini Muta se vrstijo dogodki v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Med drugim so imeli tudi okroglo mizo o prometni varnosti, hkrati pa so na njej izpostavili tudi dostopnost javnega potniškega prometa in mobilnost starejših.

Smisel Evropskega tedna mobilnosti je ozaveščanje prebivalstva, da obstajajo trajnejši in ekonomsko prijaznejši načini potovanja. Tudi o tem so govorili na Muti na okrogli mizi, ki je bila kar na Šolski ulici ob osnovni šoli.

Ta ulica je sicer med Evropskim tednom mobilnosti zaprta za motorni promet, na njej pa izvajajo razne dejavnosti. Na okrogli mizi je sodeloval med drugim Gašper Žemva, odgovorni prostorski načrtovalec pri ZUM, ki je poudaril več zadev, tudi dostopnost prevoza starejših in vzdrževanje infrastrukture.

Muta ima zdaj nekoliko več avtobusnih povezav z drugimi občinami po Dravski dolini. Marijan Urnaut, avtor zloženke o prevozih avtobusov, je povedal, čemu se je lotil izdelave brošure. Sam opaža, da so starejši velikokrat manj vešči brskanja po spletu za informacijami, kdaj pripelje kakšen avtobus, zato je strnil pomembnejše informacije o prevozih in urniku prevozov po Dravski dolini.

Na okrogli mizi so sodelovali tudi drugi, od predstavnika društva upokojencev, predstavnika policije do podžupana, ki so govorili o raznih prevozih za vse, tudi za starejše, o varnosti, alternativnih oblikah mobilnosti. Raziskovali pa so tudi poti, ki vodijo v center.

Ponosni so tudi, da imajo blizu centra urejeno avtobusno postajo, z izgradnjo te so namreč dobili več možnosti pri koncesionarjih javnega potniškega prevoza po Dravski dolini, da se ustavijo tudi na Zgornji Muti in povežejo to občino z ostalimi, ne pa da peljejo mimo.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...