00:33, tor, 17. Sep

FOTO in VIDEO: Na Osnovni šoli Kapela so z risanjem, telovadbo in pogovori začeli Evropski teden mobilnosti v občini Radenci





Danes so na Osnovni šoli Kapela v občini Radenci imeli več aktivnosti na zaprtem parkirišču ob šoli, prav tako tudi v sami šoli. Učenci so tako telovadili, se razgibali z Andrejo in Tomažem, z njima so se tudi pogovorili o načinih in oblikah gibanja, premikanja, športa in rekreacije ter zdrave prehrane. Ob tem pa so tudi ustvarili več risb in risali s kredami po parkirišču.

Vse aktivnosti so del programa letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki se je začel izvajati v občini Radenci, namenjen pa je pravzaprav vsem generacijam in vsem občanom občine Radenci.

Ravnateljica Osnovne šole Kapela Andreja Strmšek je poudarila, da so parkirni prostor danes sprostili in namenili otrokom, da bodo tam varno risali s kredami. V ostalih dnevih sicer tu parkirajo zaposleni v šoli, a danes so prišli peš ali na drug način, tako da je bilo parkirišče popolnoma prazno. Tako so naredili udoben javni prostor.

Ravnateljica je še povedala, da so v šoli pridobili tudi stojala za kolesa, tako da lahko učenci pridejo v šolo s kolesom. Prav tako spodbujajo njihove starše in same otroke, da pridejo v šolo tudi peš ali kako drugače, ne pa z avtom.

Koordinator dejavnosti Evropskega tedna mobilnosti v občini Radenci Luka Ajlec pa je naštel, kaj vse se bo še dogajalo ter povabil občane in občanke, da se aktivnosti tudi udeležijo. Občina Radenci že peto leto zapored sodeluje v tem projektu.

Andreja in Tomaž iz ekipe Fit z Andrejo sta otrokom na parkirišču Osnovne šole Kapela pokazala več vaj za razgibanje telesa in se z njimi pogovorila o gibanju, premikanju, telesni vadbi in zdravi prehrani. Ne bo pa to edina njuna aktivnost v tem tednu. Tomaž Horvat je naštel vse njune aktivnosti, od vodene vadbe za vse generacije naprej.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Še nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.