19:23, sob, 6. Jul

FOTO in VIDEO: Na Poljanah v Mariboru je Balkansko prvenstvo v atletiki za mlajše mladince in mladinke





Danes, v soboto, 6. julija 2024, je na stadionu Poljane v Mariboru 21. balkansko prvenstvo za mlajše mladince in mlajše mladinke. Na prvenstvo je prišlo veliko atletov in atletinj iz kar 20 držav.

Sebastijan Jagarinec, vodja tekmovanja 21. balkanskega prvenstva za mlajše mladince in mladinke na stadionu Poljane v Mariboru, je iz Atletskega kluba Poljane. Povedal je, da gre pri organizaciji tega tekmovanja velik zalogaj, ki je zahteval veliko priprav. Ekipe, ki so prišle, hvalijo organizacijo, hkrati pa tudi sam objekt. Spomnimo, kar nekaj teh ekip je bilo lani na OFEM-u, ko je bilo prav na stadionu Poljane tekmovanje v atletiki.

Spomnil je, da gre pri tem tekmovanju hkrati tudi za promocijo Maribora, saj je večina ekip v Mariboru prespala že prejšnjo noč, marsikatera bo ostala tu tudi s sobote na nedeljo.

Predsednik Atletske zveze Slovenije Primož Feguš je prav tako zadovoljen. V balkanski atletiki je vključenih 22 držav, tudi takih, ki sicer niso na Balkanu. Povedal je, da tekmovanje poteka vrhunsko, čeprav gre za mladince in mladinke do 18. leta.

Atleti in atletinje so seveda tekmovali v več atletskih disciplinah že od zgodnjih dopoldanskih ur vse do uradnega odprtja prvenstva ob 13.40 uri. Nato pa so sledila še nadaljnja tekmovanja.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Nekaj fotoutrinkov s prvenstva:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.