02:06, tor, 16. Jul

FOTO in VIDEO: Na RRA Podravje – Maribor predstavili poslovne ideje mladih, ki so sodelovali v projektu PONI Podravje





Na Regionalno razvojni agenciji za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor) so predstavili poslovne ideje prve skupine projekta PONI Podravje. Devet udeležencev je namreč zaključilo sodelovanje v tem projektu, v katerem so s pomočjo mentorjev in zunanjih strokovnjakov štiri mesece razvijali svoje poslovne ideje.

Tri udeleženke so že v času programa ustanovile svoje podjetje in se podale na samostojno podjetniško pot, kar je tudi cilj programa. Ostali jim bodo sledili vsak ob svojem času, saj se ideje med seboj razlikujejo po vsebini, zahtevnosti in pogojih, ki morajo biti izpolnjeni za uspešen zagon.

Udeleženci so predstavili svoje grafične in video izdelke, uporabne in umetniške izdelke iz keramike, prav tako tudi storitve bodoče psihoterapevtke, svetovalke za organizacijo ter vodje spletnega kineziološkega studia.

Med njimi je Gordana Golubič, ki ima poslovno idejo Lunaclay, izdelovanje keramičnih izdelkov in mnogo več.

Rebeka Marič s poslovno idejo Karierna mama pa se posveča vsem mamam, ki skrbijo tako za otroke, dom kot tudi razvijajo ali si želijo razvijati kariero.

Humanitarni Soroptimist klub Maribor, ki je prepoznal potencial programa PONI Podravje in njegovih udeležencev, pa je dvema udeleženkama predal tudi denarni nagradi za spodbuden začetek poslovanja. Podpora kluba jima pomagala pri zagonu in razvoju njunih poslovnih idej.

Ena od prejemnic nagrade je Neja Hrastar s poslovno idejo Tigris Kinesiology. Sama bo podjetje odprla konec avgusta ali v začetku septembra, štiri mesece pa je zdaj izdelovala poslovni načrt in vse drugo potrebno za odprtje in razvoj svoje ideje.

Nagrado je dobila tudi Ivana Plohl s poslovno idejo Vizualne komunikacije, grafičnega oblikovanja in leteringa. Sama je med sodelovanjem v projektu imela najprej popoldanski s.p., nato pa je odprla junija še redni s.p., ima tudi že nekaj strank.

Prav vse udeležence in udeleženke pa je pohvalila ena od njihovih mentoric Dijana Bestijanić, ki je hkrati povedala, pri čem so imeli na projektu PONI Podravje v tej skupini poudarek, hkrati pa tudi, da že tečejo priprave  na program nove skupine tega projekta. Izbrali so že kandidate in kandidatke, ki bodo septembra vstopili v program PONI Podravje. Sedanji udeleženci in udeleženke so bili štiri mesece zaposleni, osem ur na dan pa so imeli različne delavnice in delo.

Še nekaj utrinkov s predstavitve poslovnih idej:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.