12:44, ned, 30. Jun

FOTO in VIDEO: Na sprejemu slovenske bakle na Ptuju tudi Dejan Zavec in Kristjan Čeh, ki bo letos na olimpijskih igrah





Danes so na Ptuju sprejeli slovnesko baklo, ki bo vse do 13. julija potovala po slovneskih občinah. Na sprejemu na Ptuju sta bila tudi Dejan Zavec in Kristjan Čeh, oba uspešna športnika.

Dejan Zavec je povedal, da je vse, kar je povezano s športom, še posebej z olimpizmom, je čast in privilegij, da smo lahko del te olimpijske zgodbe. Želi si, da bi tudi otroci čutili tako pozitivno usmeritev. Vsak pa si individualno nastavi svoj parameter, svojo lestvico. A ne glede na to, je “pomembno sporočilo ‘Vsi za enega, eden za vse’ in pa družina športa, ki povezuje ljudi in jih bogati z zdravjem”.

Zgovoren pa je bil tudi Kristjan Čeh, ki se na letošnje olimpijske igre dejansko tudi odpravlja. Pravi, da je tudi slovenska bakla simbol olimpizma. Sam pravi, da je dobro, da imajo otroci vzor, ne nazadnje tudi zato, da imajo neko veselje, spodbudo. Zdi se mu dobro, da se že mladi ukvarjajo s športom, v katerem uživajo. In ko pridejo do tekmovalnega športa, že imajo cilje, želje, želje po treningu. In potem jih trud tudi avtomatsko potegne navzgor.

Dejal je še, da ga čaka zdaj še nekaj tekem, prva že jutri. Ob tem pa tudi treningi, ki jih ima razporejene do pričatka olimpijskih iger. Pravi, da človeka zagotovo prevzamejo posebni občutki, ko pride v olimpijsko vas. Nekaj treningov bo imel še težkih, a nato se bo postopoma sprostilo, treningi bood nekoliko lažji, forma pa se bo “tempirala”, da bo na olimpijskih igrah prava.

Še nekaj utrinkov s sprejema slovenske bakle na Ptuju:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.